Korupce v EP: Největší korupční skandál v EP nebo jen běžný lobbing, který se už nehodil?

11. 12. 2022

V Evropském parlamentu se v pátek odehrálo něco, na co příliš zvyklí nejsme. Vylezlo totiž na povrch to, o čem normálně neslýcháme, tedy, že i v onom neomylném vedení Evropské unie se může najít shnilé jablko. Stalo se ale opravdu něco tak výjimečného, co by si zasloužilo tolik naší pozornosti, či byla pouze mediálně nafouknuta běžná praxe? Bouře ve sklenici vody nebo špička ledovce? Celý článek zde:

Vyjádření předsedkyně ÚV KSČM Kateřiny Konečné k odhalené korupci.

Původně plánovaný program letos posledního zasedání určitě ovlivní razie, ke které došlo přímo v Evropském parlamentu před několik dny. Peníze a drahé dárky určené ke korupci, podezření z praní špinavých peněz, domovní prohlídky u místopředsedkyně Evropského parlamentu za sociální demokracii Evy Kaliové i jejích asistentů nemůžeme jen tak přejít. Kanceláře asistentů europoslanců Marca Tarabelly a Marie Areny byly zřejmě také zapečetěny.

Úplatky za to, aby se moc nekritizoval Katar kvůli extrémně špatným pracovním podmínkám, které tisíce asijských dělníků pracujících na výstavbě stadionů a další infrastruktury pro fotbalové mistrovství světa stály život, a to ještě za opravdu nízké mzdy. Europoslankyně Marie Arena mimochodem předsedá komisi pro lidská práva Evropského parlamentu.

Je potřeba co nejdříve vše objasnit! Po této razii naše skupina levice v Evropském parlamentu The Left bude příští týden na plénu ve Štrasburku navrhovat debatu o podezření z korupce.

Není možné tolerovat tak závažná obvinění a tvářit se, že se nic neděje.

Tomáš Cinka
iportal24.cz