Početná jihočeská skupina podpořila protivládní demonstraci

18. 9. 2022

Jihočeští komunisté a další nespokojení občané přivítali uskutečnění protivládní demonstrace na Václavském náměstí v Praze 17. září a možnost se jí zúčastnit. Za všechny uveďme alespoň předsedkyni krajského výboru Alenu Nohavovou, předsedkyni a předsedu okresního výboru Strakonice a Písku Marii Pavlovičovou a Jiřího Lejčara, člena krajského výboru Josefa Zíku, zástupce mladých komunistů Mariána Lichtenberga, předsedu představenstva Futury, a.s. Ivana Nadberežného, Vojtěcha Filipa a celou řadu dalších. Viz. přiložené foto.

Svojí účastí aktivně podpořili její průběh mj. skandováním hesel. Svým postojem podpořili závěrečnou výzvu Kateřiny Konečné, když zřetelně a jasně vyslovila:

„Pojďme té současné vládě ukázat příští pátek a sobotu, co si o nich myslíme. Bude to pro ně jasná facka a ukázka toho, že už je nechceme. Pojďme volit tak, aby měl premiér Petr Fiala příští sobotu velmi kyselý úsměv“, doslova zahřmělo z pódia.

Po 14 dnech od protivládní demonstrace na Václavském náměstí v Praze tak opět zazněl rázný vzkaz asociální vládě Petra Fialy od KSČM. Z tribuny postupně promluvila celá řada osobností: lídr pražských komunistů pro volby do ZHMP Milan Krajča, zástupkyně iniciativy NE základnám Eva Novotná, kandidát na prezidenta republiky Josef Skála, ekonomický expert Jiří Janák, předseda Asociace DOL Jan Skalický, bývalý předseda Valného shromáždění OSN a poslanec Jan Kavan, předseda Odborového sdružení Čech, Moravy a Slezska Stanislav Grospič, vysokoškolský učitel, politik, spisovatel, ekonom a novinář Radim Valenčík nebo bývalý poslanec a odborník KSČM na energetiku Pavel Hojda. Vystoupil také muzikant a autor mírových protestsongů Jozef Kupčík, který zazpíval hity Máváš vlajkamaKašpar a Cizinec ve vlastní zemi.

Josef Kovařík
Vlastní, foto: KSČM