Ekonomové jsou v pozoru: Nepřijde jedna obří krize, ale hned dvě. Kdy udeří?

10. 10. 2018

Před deseti lety došlo k ekonomické krizi, z níž se svět vzpamatovával dlouhé roky. Krach investiční banky Lehman Brothers způsobil otřes napříč celým světem. Ekonomika se zpomalila, došlo k propouštění zaměstnanců, firmám klesaly tržby i objednávky a schopnost splácet úvěry byla stále horší a horší. Podle prestižní finanční společnosti JPMorgan Chase & Co. je další krize za dveřmi. A způsobí katastrofu.

Podle ekonomů bude tato krize zřejmě méně bolestivá, než ta před deseti lety. Přesto bude rozsáhlá a nachystá půdu pro další, o mnoho silnější krizi. Likvidita finančního trhu se totiž od imploze v roce 2008 zmenšila a není zcela jasné, jaký to bude mít vliv na následující krize, tedy té, která přijde po roce 2020.
Jak bude vypadat krize v příštím desetiletí je otázkou, podle ekonomů ale rozhodně přijde a bude mohutnější než jakákoliv, kterou jsme zatím zažili. O té dřívější krizi, která má přijít v roce 2020, ale mají odborníci poměrně jasnou představu.

Celý článek zde.

Money MAG.cz