My, Havlovy děti. Poslední generace, která se má lépe než jejich rodiče. Na západě i jihu už začíná bouře

10. 11. 2018

Komunistický režim dal Čechům jednu výhodu, kvůli zpoždění za vyspělým světem vidí, co je čeká v budoucnu. A naděje to není. Vlna politického populismu či radikalismu jen tak neustane. Na jihu i západě ji živí mladí lidé, tedy generace, která v Česku teprve přijde. Jsou nespokojení, pesimističtí, čelí častěji chudobě než jejich rodiče a podle toho volí.

Když se řekne v Česku mileniál, vybaví si lidé často člověka, jenž dokonale ovládá práci s počítačem a nejlépe jako bokovku zakládá start-up. Je liberální, silně demokraticky smýšlející a je méně materialistický než jeho rodiče. To byl výčet mýtů, které se bohužel s nastupující generací pojí.

Mileniál je i mladý kuchtík v menze, elektromechanik, pokrývač, dělník na stavbě. Popravdě, mileniálové jsou především oni. I když vysokou školu dokončuje stále více lidí, většina pořád končí s výučním listem či maturitním vysvědčením.

Celý článek zde.

Hospodářské noviny