Nejbohatší jsou Kellner s Babišem. Premiér profituje ze státních zakázek, v politice pohádkově zbohatl

10. 3. 2018

Jmění sedmi desítek nejúspěšnějších českých podnikatelů podle nedávno zveřejněných informací renomovaného časopisu Forbes poprvé v historii překonalo hranici bilionu korun, přesně činilo 1039,5 miliardy Kč. Mezi 70 nejbohatšími Čechy je letos i 11 nováčků. Žebříček vedou již dlouhodobě Petr Kellner (cca 310 mld. Kč) a Andrej Babiš (cca 88 mld Kč), který svůj zisk navýšil o osmnáct miliard.

Majetek Andreje Babiše je i přes aktuálně "zaparkovaný" zemědělsko-potravinářský kolos Agrofert ve svěřeneckém fondu opět o nějakou tu miliardu, oproti poslednímu zveřejnění majetků jenotlivých miliardářů, bohatší. Přesněji o osmnáct miliard korun! "Babiš totiž zůstává jediným příjemcem z nich plynoucích benefitů, proto ho dále řadíme mezi přední tuzemské miliardáře,“ uvedl magazín Forbes ve svém posledním čísle, venovaným českým i světovým miliardářům.

Do desítky nejbohatších se dostali také finančníci Daniel Křetínský a Pavel Tykač, nově v ní přibyli také zakladatelé softwarové firmy Avast Eduard Kučera a Pavel Baudiš, kteří se umístili na sedmém a osmém místě před spolumajitelem skupiny Penta Markem Dospivou a podnikatelem Zdeňkem Bakalou.

Celý článek zde.

Čti doma