K návrhu na změnu Ústavy ČR a jiným hloupostem

29. 5. 2017

Rozhovor s generálmajorem Michalem Gondekem, bývalým pracovníkem ve velitelských strukturách Varšavské smlouvy.

Podle poslaneckého návrhu Tisk 956/0 poslanců Martina Stropnického z ANO, Jany Černochové z ODS, Jana Hamáčka z ČSSD, Ivana Gabala z KDU-ČSL, Marka Ženíška z TOP 09 a Davida Kádnera z Úsvitu na změnu Ústavy České republiky v článku 43 dojde k potlačení suverenity ČR. Navrhovatelé požadují odstavce a) a b) článku 43 Ústavy ČR formulovat v obecnější podobě tak, aby rozhodnutí vlády nepodléhalo schválení demokraticky zvoleného Parlamentu ČR. Co tomu říkáte?

Navrhovatelé si snad ani neuvědomují, při jejich politické zkušenosti se tomu však nedá věřit, důsledky, které mohou požadovanou změnou Ústavy nastat. Jde v podstatě o přípravu půdy pro umožnění rozhodování vlády nebo jednotlivých ministrů při přípravě Armády ČR, členského státu NATO, na válku. Je více než možné, že to dělají úmyslně, aby ČR ztratila svou suverenitu, svrchovanost, a dostala se zcela do područí Německa a velitelství agresivního paktu NATO. A plnila úkoly, které budou vydávané našim jednotkám zvenku.

Je to skutečně tak nebezpečné?

Uveďme si příklady. Myslím, že vysvětlují všechno. V roce 2016 proběhlo na území ČR několik desítek vojenských cvičení armád NATO. Při těchto cvičeních se po republice pohybuje velké množství ozbrojených skupin. Pohybují se po městech, vesnicích, výcvikových prostorech a dalších objektech. Při tom mohou být způsobeny značné škody na majetku nejen státu, ale také občanů. Dochází při tom k návyku občanů na přítomnost cizích vojsk, což není dobré. Špatné ale je, když cizí ozbrojené vojenské jednotky provokují svou přítomností jiné státy a tím vytvářejí podmínky pro vyvolání ozbrojeného konfliktu.

Špatné a nebezpečné také je, že přelety bojových letadel přes naše území nejsou povolovány samostatně jednotlivě, ale pro každou akci zvlášť. Přelety vojenských letadel, vyzbrojených raketovými zbraněmi, mohou při nehodách způsobit škodu, ztráty na životech lidí a neštěstí pro celý region. Proto musí být každý přelet vojenských letadel přes naše území posuzován a povolován individuálně, podle deklarovaného cíle, který letadlo plní.

V současné době dochází k soustřeďování cizích vojsk ke hranicím Ruska. Tento pohyb vojsk NATO, který probíhá  přes území ČR, vyvolává u ruských vládních činitelů znepokojení, a ti připravují odvetná opatření. To znamená, že v případě válečného konfliktu nebudou čekat, až se další vojska NATO přesunou k ruským hranicím, ale budou je ničit na dalekých přístupech. To znamená také na našem území. To také znamená, že území ČR bude zasaženo raketami, bombami, možná také zbraněmi hromadného ničení.

Co proti tomu dělat?

Udělat vše, aby naše republika neprovokovala a nezavdala příčinu ke vzniku válečného konfliktu. Musí se proto velmi pečlivě a zodpovědně zvažovat povolení jakéhokoliv pohybu cizích vojsk NATO přes naše území a přelety vojenských letadel cizích armád naším vzdušným prostorem. Tato zodpovědnost je svěřena poslancům Poslanecké sněmovny a senátorům Senátu Parlamentu ČR.

A co lidé, občané České republiky?

Zájmem občanů ČR je především život v míru. K tomu má vláda a parlament od nich zmocnění, zmocnění k tomu, aby nepřipustili válečný konflikt. Ústava ČR zaručuje právo občanů na svobodný život v míru a bez válek. Navrhované změny Ústavy berou občanům svobodu, mír a suverenitu nad svým vlastním územím. Občané by byli znovu prodáni, jak tomu již v historii bylo. Ale to by si právě tito občané měli uvědomit a nenechat si vnutit jakoukoli podobnou ústavní změnu.

Co říkáte tomu, že pan ministr Stropnický přidružil 4. brigádu rychlého nasazení pod velení německé obrněné divize?

Nejde jenom o Stropnického. Nebezpečné pro naši republiku jsou činy některých dalších jednotlivců, kteří zastávají vládní funkce. Ale to, že právě vámi jmenovaný ministr Stropnický přidružil 4. brigádu rychlého nasazení pod velení německé obrněné divize, je přímo porušení naší suverenity. Toto rozhodnutí ministra obrany je špatné, trestuhodné a vykazuje znaky vlastizrady.

Každá vojenská jednotka nebo svazek musí být vždy v míru i ve válce pod velením vlastního státu. Česká republika se nemůže zbavit odpovědnosti za činnost vlastních organizovaných a ozbrojených občanů. Velitel německé divize nemá nic společného s vládou České republiky, plní pokyny a rozhodnutí vlády SRN. Velitel německé divize vydá pokyn veliteli české brigády, který může vyvolat počátek válečného konfliktu. Kdo ponese odpovědnost (??) – vláda ČR!! A konflikt způsobila česká brigáda.

Tím, že ministr obrany předal velení naší brigády pod německé velení, se vlastně dopustil trestného činu vlastizrady a je třeba zasáhnout. Není přece možné předávat do podřízenosti ani velvyslanectví ČR jinému státu, tak není ani možné předávat do podřízenosti vojenské jednotky.

Není to další krok k naší podřízenosti Německu?

My opravdu dovolujeme Spolkové republice Německo vše. Ovládá z padesáti procent naši ekonomiku. Podřídili jsme naše továrny Němcům, naši lidé na ně vydělávají. Mají v rukou naše hospodářství, průmysl, jejich policie může zasahovat na našem území. Podle vyjádření zástupců německých levicových organizací je německý imperialismus nejnebezpečnější.

Němci nikdy nedodržovali mezinárodní smlouvy. Porušili smlouvy uzavřené po prohrané první světové válce. Porušili smlouvu o neútočení, kterou podepsali se Stalinem, a začali druhou světovou válku. Nejnovější smlouva o spojení dvou německých států – SRN a NDR – na rovnoprávném základě dopadla tak, že teprve nyní doznívají rozdíly, které byly činěny ze strany úřadů. Zejména v rozdílném přístupu, možnostech prakticky preferovat ve všech oblastech života tzv. staré spolkové země na úkor nových spolkových zemí (bývalá NDR). Německý národ byl velmi dlouho pod vlivem ideologie, která označovala německý národ jako nadlidi. Vštěpovala jim takové vlastnosti, které je předurčovaly jako »nadčlověka«,  který bude vládnout světu. Část této ideologie jim »zůstala v krvi« dosud. Nesmířili se s tím, že prohráli válku s Ruskem. Proto je jejich propaganda a činnost v souladu s NATO zaměřena proti Rusku. Němci chtějí opět vládnout, hrají si s válkou, chtějí vytvořit velký eurostát, jimi ovládaný a řízený. Část našich poslanců a vláda jim v tom svým jednáním a ústupky pomáhá i za cenu ztráty vlastní suverenity.

A proti tomu se postavit. Chceme mír, ne válku, chceme suverenitu, ne podřízenost. Je čas některé tyto nebezpečné hlouposti napravit v blížících se volbách. Snad jsme se již dostatečně poučili a nesedneme na lep planým slibům. Těch už bylo za 27 let dost. Rozhodujeme o naší budoucnosti a bezpečí.

Autor: 
Jaroslav Kojzar
Zdroj: 
halonoviny.pdf (Naše pravda)