Dívejme se dopředu

27. 6. 2017

Každá z politických stran se snaží rozvíjet a budovat členskou základnu. Nejinak je tomu i u KSČM. Jsme rádi, že do naší strany přichází mladí lidé a postupně tak převezmou naši práci. V jeden moment se potkávají starší generace s mladými, kteří jsou ambiciózní, draví a chtějí dosáhnout svých cílů v krátké době. Bylo by dobré si uvědomit, že obě generace se musí bezpodmínečně domluvit. Mladí nabrat zkušenosti a učit se od těch starších pokoře a drobnými krůčky začít pracovat ve prospěch občanů. Vlastní perspektiva a ambicióznost v tomto případě musí stranou. Ti starší by měli mladé lidi také pochopit. Nevracet se tolik k minulosti a dívat se do budoucnosti.

Moudrost stáří a dravost mládí v případě, že se dokážou domluvit, mohou být opravdu velmi prospěšné. Čekají nás parlamentní volby a naše kandidátky mají dostatek mladých. Ti přichází s novými nápady, které mohou celou volební kampaň osvěžit. Když se podíváme na jiné politické subjekty, vidíme u většiny z nich vnitřní spory a také ty, které nepřinášejí pro naše občany nic pozitivního. Byl bych velmi nerad, pokud by se takto zmodernizovala i KSČM. Doufejme tedy, že do voleb půjdeme se zdravou soutěživostí a naším jediným cílem bude prospěch pro občany a Českou republiku. Jen tak totiž dokážeme naplnit program, který jsme pro tyto volby vytvořili.

Věřím, že 20. a 21. října 2017 se potkáme ve volebních místnostech a s vaší pomocí dokážeme napravit chyby zanechané minulými vládami.

Stanislav Navrkal, předseda Klubu krajských zastupitelů KSČM Jihomoravského kraje
FB KSČM (vítr)