NÁZOR: Čas na zpytování svědomí

21. 10. 2017

Přátelé, moc děkuji za podporu a preferenční hlasy. Je mi sice smutno z celkového výsledku naší strany, sice jsme nejsilnější levicovou stranou a hlasy ubyly vyslancům Vatikánu a sudeťáků i Kalouskovi, ale vnímám, že to je příliš chabá náplast na konečný výsledek. Nyní je čas na zpytování svědomí(a synovi dám diktát s tímto vyjmenovaným slovem), na analýzy a sebekritiku. Čas na to si říci, proč část našich voličů přešla k ANO a k Okamurovi. Čas na to říci, proč si historická pravda dává tak načas:-), čas na to říci, zda byla správná dlouhodobá personální politika naší strany, zda jsme zbytečně neběhali stovky hodin mezi lidmi na úkor svých rodin, čas na to najít způsob, jak se odrazit ode dna. Jako každý poctivý člen naší strany i jako zřejmě každý náš volič vnímám výsledek dost osobně, jako ránu na své vlastní tváři, ale určitě slibuji, že náš zápas nevzdáme. Každá prohra v bitvě je příležitostí k poučení, příležitostí k diskusi, k hledání řešení a jen když se z toho nepoučíme, můžeme prohrát celou válku. Ale jak znám komunisty, to se určitě, určitě nestane. Takže hlavy vzhůru a všichni jednotně!

Zdeněk Štefek
FB ZŠ (vítr)