Vláda oznámila cenu za vepřín v Letech, stát ho koupí za 450 milionů

23. 10. 2017

Za odkoupení vepřína v Letech na Písecku, který stojí na místě bývalého koncentračního tábora pro Romy, stát zaplatí zhruba 450 milionů včetně daně z přidané hodnoty. Smlouvu o odkupu v pondělí odtajnila vláda, koupi schválila už v srpnu.

KOMENTÁŘE:

...Poslanec Josef Šenfeld (KSČM) v této souvislosti v neděli pro Haló noviny uvedl, že pokud se vláda rozhodne vepřín zrušit, tak by za něj, jako náhradu, měla majitelům postavit vepřín nový. »Jinak já souhlasím i s tím, že peníze by se daly účelněji využít. Jedná se o odvádění pozornosti od hlavních problémů, vepřín občany netrápí,« zdůraznil Šenfeld. (10. 4. 2017)

....Současná hlava státu nesouhlasí s úmyslem vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD) vepřín v Letech zbourat. Podle jeho slov by šlo o národohospodářskou ztrátu. „Co by vzniklo místo něj? Jen prázdná plocha, nic víc,“ řekl prezident Miloš Zeman v televiznímpořadu. „Ať zemědělské, potravinářské, průmyslové a další podniky fungují a nechť se jim nekladou žádné zbytečné překážky,“ doplnil posléze, přičemž uznal, že jeho názor se mnohým nebude líbit. (30. 6. 2017)

Josef Skála: Pomník místo vepřína a šaškovská koruna (24. 8. 2017)

....Členové sněmovního výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj napříč politickým spektrem se však shodli na tom, že památník v Letech je dostatečně pietně ošetřen a není třeba dělat na místě další úpravy. Novinářům to nedávno řekla jeho předsedkyně Milada Halíková (KSČM). (23. 10. 2017)

Autor: 
Mf Dnes, FB
Zdroj: 
Mf Dnes, FB, (vítr)