Nechcete spolupracovat s Babišem? Vážení, ale stát nemůže existovat bez vlády. Profesor Jičínský se po volbách obává chaosu

24. 10. 2017

Lídři řady politických stran prohlašují, že nepůjdou do vlády s politiky obviněnými z trestného činu, ale právník a bývalý dlouholetý politik ČSSD profesor Zdeněk Jičínský upozorňuje, že díky zvolení do Poslanecké sněmovny už představitelé hnutí ANO Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek získají znovu imunitu. „Pokud má mít jejich obvinění právní a politický význam, musí být ustavena sněmovna, policie musí opakovat svůj návrh na zbavení imunity a sněmovna je musí vydat. Do té doby to nemá žádný právní a politický význam,“ prohlásil profesor Jičínský v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, ve kterém hodnotí volební výsledky včetně příčin debaklu sociální demokracie.

»Myslím, že zejména sociální demokracie velmi doplatila na to, že se nechovala jako skutečně odpovědná vládní strana, která vede vládu, nejenže vyvolala vládní krizi, když chtěla dostat Babiše z vlády, což byl podle mne politicky nešťastný tah, na kterém ANO vydělalo a sociální demokracie prodělala«.

Celý rozhovor najdete: ZDE

Parlamentní listy