Expert KSČM na důchody: Občané si toho nechají líbit až moc

1. 12. 2017

Máme vyšší stupeň vykořisťování a nespokojenost se neodráží v akci, ve vyšší odborové a politické angažovanosti či protestních akcích lidí na náměstích. Další důchodovou reformu prostřednictvím parametrické optimalizace považujeme za nezbytnou. Nechceme oslabovat státní pilíř a činnosti komerčních pilířů nebráníme, říká v rozhovoru Miroslav Opálka, expert KSČM na důchody.

Tým odborníků a zástupců parlamentních stran z odborné důchodové komise měl přijít s »komplexním a vzájemně provázaným souhrnem návrhů« k zajištění stability penzijní soustavy a přiměřených penzí. To se nepodařilo. Proč?

Musím s lítostí konstatovat, že takovéto zadání Odborná důchodová komise neměla. Odkazuji na webové stránky komise, kde je zveřejněn mandát, který obsahuje pouze šest cílů z programového prohlášení vlády. Na komplexní důchodové reformě se koaliční strany nedohodly, ale akademici si touto vlastní iniciativou takto prodlužovali svou práci v komisi. Nehodnotím, zda je to dobře či špatně, jen poukazuji, že tato obecná kritika je založena na falešné představě.

Celý článek zde.

Autor: 
Haló noviny
Zdroj: 
FB HN (vítr)