Věznice v Táboře ano či ne? Jak to vidí komunisté

5. 1. 2018

Veřejné mínění Táboráků k záměru ministerstva spravedlnosti postavit „na zelené louce“ novou věznici na bývalém vojenském letišti Všechov je vesměs negativní. Což se odráží nejen na názorech lidí na sociálních sítích. Podle v tisku publikovaných prohlášení hodlá vězeňská služba začít stavět již v příštím roce. Zda je to reálné, zeptali jsme se předsedy OV KSČM a zastupitele Ladislava Šedivého (na snímku).

„Ředitel vězeňské služby podle mého poněkud „plácal do větru“, myslí si Šedivý. „Město Tábor má jen část pozemků, další jsou soukromé. Takže by byla nutná změna územního plánu, což není akce na rok. A o tu musí požádat vlastníci pozemků, o čemž zatím signály nejsou. Osobně by výstavbu nepodpořil, ale zatím nemá konkrétní názor, protože zastupitelstvo ani rada města o této věci zatím vůbec nejednali.“

O situaci, stejně jako ostatní zastupitelské kluby, nejednal zatím ani klub KSČM. Informace kromě krátkého vystoupení starosty Jiřího Fišera v tisku, čerpají pouze ze sdělovacích prostředků, což není ideální. Přesto jsou zastupitelé za KSČM proti výstavbě věznice, protože si dovedou podle svých slov představit lepší využití zajímavých pozemků v těsné blízkosti města.

Proslýchá se navíc, že kromě ministerstva spravedlnosti projevil v minulých dnech zájem o areál letiště také soukromý podnikatel, který by zde chtěl vybudovat zkušební polygon pro testování vozidel.

Autor: 
vítr
Zdroj: 
vlastní