Vojtěch Filip: Že máme post šéfa komise GIBS je nejméně kontroverzní

5. 3. 2018

Zdeněk Ondráček je vhodný šéf sněmovní komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Ve vysílání Českého rozhlasu Plus to řekl předseda KSČM Vojtěch Filip. Reagoval tak na nedělní vyjádření premiéra v demisi Andreje Babiše z hnutí ANO, který chce navrhnout Ondráčkovo odvolání.

„Každý si udělá vlastní názor na to, když někdo něco nějakým způsobem odhlasuje, pak se lekne a začne hlasovat jinak. To je každého věc. Já jsem přesvědčen, že je to komise, pro kterou má náš kandidát předpoklady, protože sloužil Policii České republiky,“ řekl Filip ve vysílání Českého rozhlasu Plus.

Vojtěch Filip dále uvedl, že podle něj jeho strana nemá ve sněmovně žádné funkce navíc. „Kontrolních orgánů je ve sněmovně osm a všechny kontrolní komise si rozdělily politické strany po jednom. Nevím tedy, proč by jednu komisi neměla mít KSČM. Jsme legitimně zvolenou politickou stranou.“

Obsazení komise pro kontrolu činnosti GIBS podle něj bylo „nejméně kontroverzní“. „Nebo chcete, abychom byli v komisi pro kontrolu zpravodajských služeb?“ dodal.

Celý článek zde.

Autor: 
iRozhlas
Zdroj: 
FB iRozhlas, (vítr)