Stanovisko ÚV KSČM: Zabraňme destabilizaci v cizím zájmu

26. 3. 2018

Ústřední výbor KSČM na svém 11. zasedání přijal následující stanovisko k aktuální politické situaci.

Země Visegrádské čtyřky jsou vystaveny sílícím pokusům o destabilizaci. Iniciují je síly, vydávající se za vrcholné garanty demokracie. Ve skutečnosti se snaží zvrátit samy základy ústavního pořádku – vládní moc, vzešlou z výsledků demokratických voleb.

Na Slovensku to vyústilo až v pokus o státní převrat. Organizovaly ho struktury, napojené na zahraniční nadace, které jsou »nevládní« a »nezávislé« jen naoko. Jejich aktivity mají stopu ve všech »barevných revolucích«, včetně těch násilných a krvavých. Nátlakovými akcemi si vynutily odstoupení legálně zvoleného premiéra R. Fica.

Pokusy zvrátit většinovou vůli občanů, již prokázaly sněmovní i prezidentské volby, neustávají ani v České republice. »Masovou podporu« předstírají i průvody žáků a studentů, v jejichž pozadí stojí organizátoři stále rozdmýchávající iluzi nespokojenosti. KSČM vyzývá vládu ČR a ministra školství, aby prošetřili, zda účastí nezletilých na politických akcích v době výuky nedošlo k porušení zákona.

Zhrzená pravice, které voliči spočítali, čím zemi vážně poškodila, se ani netají, že pro ni jsou závazné jen volby, v nichž by uspěla sama. Demokracii je tak potřeba bránit právě proti ní. Pro KSČM je to rozhodující priorita.

ÚV KSČM, 24. března 2018

Autor: 
ÚV KSČM - 11. zasedání ÚV KSČM dne 24. března 2018
Zdroj: 
halonoviny.pdf (Naše pravda)