Pokud se shodneme my se sociální demokracicí na některých, řekl bych, levicových postupech, tak bychom už měli jednat třístranně, řekl Vojtěch Filip na ČT

28. 3. 2018

Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip byl v úterý hlavním hostem pořadu Devadesátka na ČT24


"Chtěli jsem trojstranné jednání. Nevím proč s tím sociální demokracie váhá, my už jsme trochu dál v jednání s hnutím ANO."

"Pokud se shodneme my se sociální demokracicí na některých, řekl bych, levicových postupech, tak bychom už měli jednat třístranně, abychom mohli ten kompromis uzavřít co nejdřv. Máme přes 150 dnů od voleb a Česká republika už potřebuje stabilní vládu. My podporujeme ale pouze vznik vlády, do vlády nechceme. Nemůžeme dosáhnout úplný programový kompromis. Neshodneme se v otázce daní. Jsme přesvědčeni, že je zapotřebí mít daňovou progresi. Pro hnutí ANO je to nepřekročitelná věc. A neshodneme se na tom, jaká má být zahraniční a bezpečnostní politika."

"Co se týče vyhoštění ruských diplomatů, je to pro nás problém, ale rozhodla to vláda, která nemá naši důvěru. My říkáme, že taková rozhodnutí do budoucna nejsou možná, protože odporují našemu pojetí mezinárodního práva. Pokud se máme chovat tímto způsobem, tak na to musí být důkaz, nikoliv podezření."

Více v záznamu - http://www.ceskatelevize.cz/porady/11412378947-90-ct24/218411058130327/v...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM