L. Šedivý: Táborská teplárna neoprávněně rýžovala. Odběratelé mlčte a plaťte

14. 4. 2018

Zastupitelé za KSČM jsou v bodech týkajících se Teplárny Tábor dlouhodobě proti, nebo se zdržují. Důvod je jediný. K vyjádření jakéhokoliv stanoviska totiž nebylo a není ze strany teplárny dostatek informací.

Teplárna léta systematicky mlčí, případně mlží čísla ekonomických ukazatelů. Tristní situace vyvrcholila nyní, kdy Energetický regulační úřad potvrdil neodůvodněné zvyšování cen tepla v roce 2015, a to o cca 140 Kč na GJ. Kupodivu na tento podvod, pokud se prokáže, neupozornili zástupci města v orgánech společnosti – pánové Novák a Ludvík – ale neuváděný občan Tábora. V případě neoprávněného výdělku teplárny tak nastane paradoxní situace. Odběratelům bude muset získané prostředky vrátit nejen teplárna, ale jako 49% vlastník i město Tábor. Půjde zřejmě o desítky milionů a v případě, že šlo nejen o rok 2015, situace pro teplárnu může být likvidační.

Zastupitelé za KSČM léta volají po změně ve vzájemných vztazích s teplárnou, nově definované energetické koncepci města a řešení dalších problematických otázek. Léta koalice neslyšela. Uvědomí si konečně vedení města, že pokud nás někdo bezostyšně podvádí, měli bychom přehodnotit i náš postoj k němu a hledat serioznějšího partnera?

Ladislav Šedivý, zastupitel města za KSČM
L. Šedivý (vítr)