Chce to zásadní personální změnu, vzkázal dovnitř strany komunista Leo Luzar

16. 4. 2018

Zásadní personální změnu očekává od sjezdu KSČM, který bude příští sobotu v Nymburku, kandidát na předsedu Leo Luzar. Poslanec z Moravskoslezského kraje míní, že se neosvědčil koncept spolupráce dvou názorových proudů reprezentovaných předsedou Vojtěchem Filipem a radikálnějším Josefem Skálou, jak o něm rozhodl minulý sjezd. „Ti lidé nebyli schopni najít cestu k sobě, nemůžeme doufat, že se to samo dá dohromady,“ řekl v rozhovoru ČTK.

Ze sjezdu by podle něj měl vzejít signál, že KSČM má jasného vůdce, který bude mít odpovědnost a možnost lidi, kterým důvěřuje, pověřit úkoly. Největší šance dává europoslankyni Kateřině Konečné. Ta podle Luzara prezentuje novou tvář politiky KSČM.

„Je to mladá energická žena, prezentuje zkušenost Evropy i domácí politické scény. Je komunikativní, má moderní neotřelé názory vycházející z našich myšlenek, našeho programu a nikdy neuhnula. Já to vnímám jako perspektivu pro tuto stranu,“ uvedl. Svoji kandidaturu ohlásil ještě dříve, než věděl, kdo další se bude o funkci ucházet. Jak se dál rozhodne zváží poté, až uvidí písemné vize jednotlivých kandidátů a vyslechne názory delegátů. „Jestliže vidím lepšího kandidáta, vnímám ho jako větší přínos pro stranu, tak se tomu nebráním,“ uvedl k možnosti, že by Konečnou podpořil.

Celý článerk zde.

Cv

Celý

Autor: 
Parlamentní listy
Zdroj: 
FB PL (vítr)