Europoslankyně Konečná: Hnusí se mi americké pojetí demokracie vyvážené na hlavních pušek a raket

16. 4. 2018

„Hnusí se mi americké pojetí demokracie vyvážené na hlavních pušek a raket,“ říká k úderu na Sýrii europoslankyně Kateřina Konečná a dodává. „Trump se chová jako nezodpovědný blázen.“ Pro ParlamentníListy.cz promluvila i o sjezdu KSČM i o své kandidatuře na předsedkyni strany.

V noci na sobotu zaútočily Spojené státy spolu s Francií a Británií na Sýrii. Co na splnění hrozeb ze strany Donalda Trumpa říkáte?

Doufala jsem, že se to nestane. Světový policajt opět umravňuje ty, kteří nejednají, jak on píská. Hnusí se mi americké pojetí demokracie vyvážené na hlavních pušek a raket.

Jedná se o odvetu za údajný chemický útok ve městě Dúmá, který má podle USA a Francie na svědomí Asad, podporovaný Ruskem. Rusko ale tvrdí, že tento chemický útok byl zinscenovaný. Jak vy to vidíte?

Vidím to stejně jako odborníci na arabský svět jako je Petr Pelikán, nevíme, kdo to udělal. Nebylo by logické, aby útok provedla syrská armáda, když oblast měla již téměř pod kontrolou. Arogance USA, Velké Británie a Francie se ukazuje i na tom, že se ani neobtěžovaly vyčkat vyšetřování Organizace pro zákaz chemických zbraní.

Celý rozhovor zde.

Autor: 
Parlamentnmí listy
Zdroj: 
FB PL (vítr)