Kvůli schvalování útoku na Sýrii možná o podpoře Babišovy vlády ani jednat nebudeme, hrozí šéf KSČM Filip

16. 4. 2018

Menšinová podpora komunistů pro případnou vládu hnutí ANO a ČSSD nebude zadarmo. KSČM hodlá posuzovat, zdali jsou navržení ministři dostatečně kompetentní."Budeme mít požadavky na patřičnou kvalifikaci, vzdělání a manažerské schopnosti," řekl v rozhovoru pro iHNed.cz šéf komunistů Vojtěch Filip.

A po kabinetu chce KSČM také záruky, že mezinárodní politika bude poplatná svrchovanému rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN.

"Kompromis, který máme v úmyslu uzavřít, byť se o něm bude ještě jednat a není hotový, je ten, že budeme požadovat, aby naše zahraniční kroky byly vždy v souladu s Chartou OSN, s mezinárodním právem. A aby naši vojáci byli vysíláni jen tam, kam rozhodne Rada bezpečnosti OSN. Jsme zásadně proti tomu, aby tady byla válečná propaganda, aby se rozhodovalo bez důkazů a aby jednotlivé kroky neměly souhlas OSN. To je naše požadovaná záruka," uvedl Filip.

Celý článek zde..

Hospodářské noviny