Leo Luzar ke slovům prezidenta Zemana k útoku v Sýrii

17. 4. 2018

Prezident Zeman označil útok USA a spojenců v Sýrii za kovbojskou akci. Ozbrojený útok na jakoukoli zemi může podle něj být veden jen se souhlasem Rady bezpečnosti OSN. Západ podle něj „neuvěřitelně rozvrtal Střední východ“ včetně Iráku, kde se zbraně hromadného ničení nenašly, a Libye, díky čemuž směřují do Evropy ilegální imigranti. Tyto intervence označil za debilitu a hloupost.

Leo Luzar: Jsem rád, že máme prezidenta Zemana, který je schopen říci pravdu, a ne jenom papouškovat, jak důležité je být vděčným USA za NATO, jak to činili jeho protikandidáti. Jak budou přicházet podrobnější zprávy a fakta, občané sami pochopí, jak jsou manipulováni a klamáni jen k dosažení geopolitických cílů velmoci. Jsem zvědav na stanoviska parlamentu Francie a Velké Británie na provedený útok bez souhlasu RB OSN a bez jasných důkazů. Tyto důkazy by měly byt získány činností Organizace pro kontrolu chemických zbraní ještě před útokem! Rektální alpinismus některých ministrů v demisi mne nabádá k obezřetnosti, zda by demise neměla byt definitivní! A korouhvička na vrcholu reagující na aktuální veřejné mínění opět nezklamala a obratem popřela sama sebe. Už to není ani směšné a dostávám strach z jeho dalších plánovaných hurá akcí.

Leo Luzar, poslanec za KSČM
FB ÚV KSČM (vítr)