Kateřina Konečná: Jsme jediná frakce v EP, která neschvaluje útoky na suverenní zemi

18. 4. 2018

V pondělí jsme i na naší frakci GUE/NGL ve Štrasburku jednali o dalším postupu v rámci toho, co se událo tento víkend v Sýrii. Musím bohužel konstatovat, že jsme jediná frakce v EP, která nechce a neschvaluje porušování mezinárodního práva a bezprecedentní útoky na suverenní zemi. Nejen, že se zítra odpoledne povede na téma Syrie v EP debata, ale především zítra dopoledne vystoupí na jednání pléna francouzský prezident Macron.

A bude to především naše frakce, která je připravena proti jeho politice zbraní vystoupit a protestovat. Předpokládám, že nám pan prezident Francie oznámí, jak je to právě on, kdo určuje budoucnost Evropy. Já k tomu dodávám - nechci Evropu, jejiž budoucnost budou řidit lidé, kteří páchají vojenské útoky na suverenní státy za činy, o jejiž pravdivosti se přesvědčují na Youtube.

Macron je ostuda Evropy, bez rozhodnutí kohokoliv dalšího se přidal na stranu války. EU pokud chce přežít musí začít dělat suverenní jednotnou zahraniční politiku a není možné, aby si někteří její vedoucí představitelé dělali co chtějí s fatálními dopady do budoucnosti. Pokud nám budou vládnout lidé jako Macron, kteří zpochybňují důvěryhodnost OSN a při tom věří kdoví kým a kdoví proč vytvořeným videím nedopadne to dobře. Tak nám držte palce. Nejen zítra budeme bojovat za mír.

Kateřina Konečná, europoslankyně za KSČM
FB KK (vítr)