Vojtěch Filip nejen k dlouhodobému programu strany

23. 4. 2018

Vojtěch Filip v rozhovoru Haló novin. Návštěva prezidenta republiky nasvědčuje tomu, jak velkou roli hraje Komunistická strana Čech a Moravy v českém politickém systému... Dojde ke dvěma celostranickým konferencím. Jednak k organizační struktuře strany, kterou je třeba upravit na současné podmínky, a ke konferenci, která připraví dlouhodobý program naší strany... Někteří delegáti v Nymburce navrhovali, aby X. sjezd v sobotu neskončil, byl pouze přerušen, a jeho druhá část se konala letos na podzim. To byl nerozumný nápad, protože nás čekají na podzim komunální a senátní volby... Pozitivní je, že KSČM skutečně při volbě reagovala na požadavek, aby došlo k částečné výměně vedení, tzn., aby se zejména její vedení omladilo. To se také stalo, místopředsedkyní strany pro evropské záležitosti se stala europoslankyně Kateřina Konečná, předsedkyní Ústřední revizní komise byla zvolena Marie Pěnčíková, která je zároveň předsedkyní komise mládeže, takže patří mezi kategorii nastupujících politiků KSČM.

Haló noviny
FB ÚV KSČM (vítr)