L. Šedivý: Táborská kasárna: Průšvihy a starostovy opatrné formulace

13. 5. 2018

Tábor má nyní dva skutečně velké problémy. O nejasných perspektivách a nevyhovujícím systému teplárenství se všeobecně ví. Chci se zabývat ale tím druhým. A to zbořeništěm v bývalých kasárnách Jana Žižky, kde měl vzniknout podle vizí radnice obytný komplex „pro třetí tisíciletí“. Po mnoha letech jsme se z tohoto radničního periodika minulý měsíc dozvěděli, že se zpracovává jakási studie využití této lukrativní části města. Trochu málo na běžící roky... Jediný konkrétní posun na zdejším rumišti jsou nejnovější plány radnice na oplocený psí výběh. I to jsou zatím jen plány...

Starosta Jiří Fišer se ve svém květnovém příspěvku zapomněl trochu konkrétněji zmínit o lapsusu radnice, když nešla do posledního kola dražby dvou kasárenských budov a pozemků. Získal je soukromník a starostova slova o možných jednáních s ním o využití budov jsou evidentně jen šidítkem do posledních měsíců jeho funkce.

Ostatně z Fišerových výroků lze vyčíst, že jde opravdu o velký průšvih. V místech oněch, nyní soukromých budov, jsou totiž základní sítě nutné pro celý areál, tedy i případného investora. I přes opatrné starostovy formulace je zřejmé, že si to uvědomuje a vidí své řešení. Podle jeho slov by zde „město mělo v budoucnu samo postupně budovat technickou a dopravní ifrastrukturu“. To se ovšem obecní kase prodraží.

Autor: 
Ladislav Šedivý, zastupitel města Tábora za KSČM
Zdroj: 
LŠ, (vítr)