Mezinárodní den žen v Táboře

13. 3. 2019

Letošní oslava MDŽ se konala 8. března od 15:00 hodin v salonku hotelu Palcát v Táboře. Připravil ji OV KSČM spolu s LKŽ Tábor.

V období chřipkového onemocnění a nepříznivého počasí se oslavy zúčastnilo 68 žen, některé s partnery. Pozvání přijaly také členky LKŽ z Bechyně. Přijela i kandidátka KSČM – Česká levice společně! pro volby do EP Pavla Svepeš-Šlahúnková, kterou přivítali předseda OV KSČM a předsedkyně LKŽ a přítomné ženy v sále srdečným potleskem.

Setkání zahájil předseda OV KSČM Ladislav Šedivý. Poblahopřál ženám k jejich svátku a poděkoval za jejich obětavou práci v rodinách i ve veřejně prospěšné činnosti. Poděkoval také Aleně Hudečkové za její desetiletou činnost ve funkci předsedkyně táborského LKŽ.

Pavla Svepeš-Šlahúnková krátce připomenula historii a současnost MDŽ a poblahopřála přítomným ženám k významnému dni. Zmínila také evropské volby a zdůraznila, že je důležité, aby do EP byli zvoleni také zástupci KSČM – Česká levice společně!, kteří jsou zárukou, že budou vždy aktivně hájit zájmy a prosazovat oprávněné potřeby občanů ČR.

Kulturní program zahájila Jaruška Bártová. Přečetla dopis 83leté ženy, který napsala své přítelkyni, v němž poukazuje na to, jak by se měli chovat a žít důchodci v současné společnosti.

O dobrou náladu se postarala kapela JOLI BAND. Hudební produkce se střídala s vtipnými historkami ze života manželů, které přednesly Alena Hudečková a Helena Valešová,  

Do programu přispěla i Jiřina Boháčová z Bechyně básní – poděkování ženám a zároveň pozvala táborské ženy na oslavu MDŽ v pondělí 11. března do Bechyně.

Oslava byla především dobrou příležitostí k setkání a popovídání si, ale ženy si též s chutí zazpívaly a zatančily. Družná zábava se potáhla až do večerních hodin. Všechny účastnice odcházely s dobrým pocitem, že se na ně nezapomíná a odnášely si i malý dárek, který si samy vybraly z výrobků připravených členkami LKŽ a SPCCH Tábor.  

Letošní svátek MDŽ se vydařil a většina žen slibovala, že za rok přijdou zase.

Fotogalerie

Autor: 
Mgr. Helena Valešová, předsedkyně LKŽ Tábor
Zdroj: 
vlastní, foto: Vít St.