Alena Nohavová na pracovním setkání s místopředsedkyní výboru pro sociální politiku H. Aulickou-Jírovcovou a zástupci Dětského domova Volyně

25. 8. 2021

Včera se poslankyně a místopředsedkyně výboru pro sociální politiku Hana Aulická Jírovcová a vedoucí kandidátka do Poslanecké sněmovny za KSČM Alena Nohavová setkala se  zástupci Dětského domova Volyně.

Věcná debata byla nad aktuálně schválenou verzí zákona 359/1999 Sb. o sociálně právní ochraně dětí. Jedná se především o přijatý zákaz ústavní péče pro děti do 3 let věku a s tím související fatální dopady v systému o ohrožené děti. Dále také související změny u pěstounské péče, kde bude docházet k výraznému zhoršení postavení tzv. dlouhodobých pěstounů. Debatovalo se samozřejmě i o budoucnosti zákona 109/2002 Sb. o ústavní výchově nebo ochranné výchově .

nohavova_jednani.jpgZa spolupráce nezisku a některých lidí napojených na MPSV vznikla zatím tajná novela tohoto zákona, která navazuje na devastaci celého systému péče o ohrožené děti a bere především odpovědnost státu za tyto děti. Snaha jak dostat péči do soukromého a nekontrolovaného sektoru. Vážně tomu chceme přihlížet dál?!!

I proto byla přítomna jednání v Č. Budějovicích vedoucí kandidátka KSČM za Jihočeský kraj Alena Nohavová, která je jednou z odbornic na školství za naši stranu. Sama dlouho řeší i tuto těžkou oblast. Zůstáváme v tom však téměř sami. Většina parlamentních stran ve jménu předvolebního populismu a zisku co nejvyššího % nechala nyní ty nejmenší nejistému osudu, proč by potom nezvedali ruce i pro další připravena zvěrstva! Neznají praxi, neznají realitu, chtějí se jen líbit! A komu? Neziskovým organizacím, které se tímto především finančně zabezpečují!

A co děti? Kde zůstaly???

Zdroj: 
TVoje pauza / Vlasta Vébr, (fb)