Zástupkyně politických stran kandidujících do PS PČR přijaly pozvání a diskutovaly na výstavě Země živitelka. Za jihočeskou KSČM Alena Nohavová a Hana Tůmová

31. 8. 2021

Na pozvání Agrární komory Jihočeského kraje v rámci letošní výstavy Země živitelka jsem se zúčastnila společné diskuze zástupců politických stran kandidujících do PS PČR a zemědělců. Diskuze se účastnila i kandidátka do parlamentních voleb za Jihočeský kraj Hana Tůmová a pozvání přijala i paní poslankyně Marie Pěnčíková.

Měli jsme možnost zde představit naše priority v oblasti zemědělství - podpora obnovy zemědělské půdy, směřování k soběstačnosti v potravinách, zpřísnění norem kvality potravin. V diskuzi zazněla otázka dotací pro zemědělce, kdy z EU zemědělci dostávají méně než jiné evropské státy. Zrušením norem se k nám tak dováží nekvalitní potraviny a přebytky z EU!! Zlikvidovány byly naše komodity jako cukrovka, jablka, brambory, zredukovaly se chovy dobytka a tím chybí hnůj na pole. Jižní Čechy bývaly "zemí živitelkou" . A jak vypadají po třiceti letech budování kapitalismu? To prožíváme na vlastní kůži! KSČM stojí na straně českých zemědělců.

Fotogalerie

Autor: 
Alena Nohavová, vedoucí kandidátka KSČM pro volby do PS PČR za Jihočeský kraj
Zdroj: 
fb