Vojtěch Filip: Zvedá se mi žaludek

10. 9. 2021

Nevím, proč mě někteří neustále přesvědčují, že si nevidím ani na špičku nosu. Na vláčení napříč mediální scénou jsem si dávno zvykl a taky jsem to přestal řešit. Kdybych se musel zabývat každým blábolem a manipulací, tak by mi na skutečnou práci nezbyl čas. To nedohlédnutí na špičku vlastního nosu má prapůvod v tom, že jsem komunista. Kdyby záměr obnovy už 30 let zanedbávaného letiště v Milovicích prosazoval kdokoli jiný, nesvázaný s KSČM, jistě by dostal adekvátní mediální prostor, zmíněnou aktivitu podporující.

Mimochodem - Středočeský kraj již přes dvacet let zajišťuje autobusovou dopravní obslužnost za více než jednu miliardu ročně na základě výrazně nevýhodných smluv, dokonce uzavřených bez řádné soutěže. Občané jsou ročně okrádáni o desítky milionů. Místní občanské sdružení Kverulant, usilující po léta daný stav napravit, se až dosud topilo v beznaději. Navzdory bezpočtu podnětů doručených kompetentním orgánům - krajem počínaje a třeba Úřadem pro hospodářskou soutěž konče. 

Možná si ani do detailu neumím představit, co by se dělo v případě, že by v pozadí této kauzy stál komunista. Vidíte, tentokrát se ale nic neděje. Občané jsou okrádáni, avšak kraj po celé ty roky mlčel - stejně tak ministerstvo vnitra, ombudsman a další. 

Projekt milovického letiště od kraje nic nechce, naopak by mu přinesl. Někteří ale onen záměr budou raději dehonestovat a poplivou ho jen proto, že ho dnes spojí s mým jménem.

Zároveň jsem zjistil, že mi přisuzují jinou roli než obvykle, když mě totiž seznamzpravy.cz v této souvislosti ohodnotily jako jednoho z nejvlivnějších českých politiků. V textu doslova stojí: „Autoři záměru jsou úzce navázáni na jednoho z nejvlivnějších českých politiků - na místopředsedu sněmovny a předsedu komunistické strany Vojtěcha Filipa." 

Většinou jsem politik bez vlivu, předseda vymírající strany, apod., a najednou takový obrat. Všechny tyhle manipulující pisálky, kteří si nevidí na špičku svého nosu, chci upozornit, že budu pomáhat každému projektu, který se ukáže jako prospěšný pro daný region a jeho občany. Klidně mě za to třeba ukřižujte. Já jsem republiku nerozkradl, jak všichni ti, kterým podlézáte od rána do večera. Poslužte si, jak je libo..., když na to máte dostatečně odolný žaludek.

Autor: 
Vojtěch Filip