Zdeněk Ondráček varuje před masivním odchodem policejních příslušníků

18. 9. 2021

Zvýšení prestiže policejního sboru a také zmenšení byrokracie spojené s jejich prací považují politici, kteří se ucházejí o poslanecká křesla, za nejlepší recept, jak přilákat nové lidi k práci u republikové policie. Bezpečnost s důrazem na poměry u policie byla jedním z hlavních témat debaty lídrů kandidátek z Královéhradeckého kraje. Jejími hosty byli Ivan Adamec (SPOLU), Jan Birke (ČSSD), Klára Dostálová (ANO), Tomáš Jarkovský (PŘÍSAHA), Martin Jiránek (PirátiSTAN), Vladimíra Lesenská (SPD) a Zdeněk Ondráček (KSČM). Moderoval ji Martin Řezníček.

Lídr krajské kandidátky KSČM Zdeněk Ondráček varoval před odchody policejních příslušníků ze služby, které podle něj hrozí. „Od začátku roku přišlo do služebního poměru patnáct set, odešlo 1250 za prvních osm měsíců. Ale výhled policejního prezidia říká, že do konce roku odejdou čtyři tisíce lidí. Proč odejdou? Bojí se některých věcí. Přichází informace od Pirátů, kteří to dementují, a další věci,“ prohlásil.

Policistům, jejichž řady sám v minulosti opustil, ale podle Ondráčka také vadí, jak dnes policejní sbor funguje. „Už tak často nehovoří o platu. Vadí jim kindermanagement, to znamená, kdo jim velí a jakým způsobem to funguje. Pak jim vadí neskutečná byrokracie, která je utápí. Jestliže na jedno poučení musíte vytisknout tři formuláře a má to dohromady deset stran textu, tak je to šílené,“ dodal.

Záznam debaty

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3371810-kandidati-na-poslance-chtej...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Česká televize