Vojtěch Filip: ŽE SE NESTYDÍTE, PANÍ PEKAROVÁ

4. 10. 2021

Předsedkyně samostatně nevolitelné TOP 09, Markéta Pekarová Adamová, vstoupila na sakra tenký led, nevidíc si ani na špičku svého nosu. Je mně jedno, že ten nos není její ale SPOLU. Přijít necelý týden před volbami se zaručeným důchodem, opsaným z programu KSČM, to je vrchol sprostosti a ubohosti. Chcete-li... další příklad z mnoha, dokazující falešnou politiku tohoto pofiderního uskupení z leknutí.

Až nápadně mně to připomíná situaci z letošního února, kdy komunističtí poslanci nepodpořili další prodloužení nouzového stavu a do té doby ke všemu kritická dnešní koalice SPOLU - včetně TOP 09 - se najednou zalekla zodpovědnosti a srabácky prchla z bojiště. Štěkat SPOLU zpoza rohu, to je její a jejich program. Vzpomínáte? Vláda dělala v pandemii všechno špatně, oni by všechno zvládali lépe - za nich by nebyli plné špitály ani mrtví.

Teď se situace opakuje - zatímco my, komunisté, máme přesně spočítané, na kolik by zaručené důchody přišly a kde na ně vzít, paní Pekarová hraje tutéž hru jako její koaliční SPOLUstraníci v časech, kdy se prezentovali coby kovaní odmítači nouzového stavu. Když ten však byl odmítnut, zdrhli. Nyní zase horují za zaručené důchody. Očekávám, že až na ně v nové povolební sněmovně přijde řeč, zbaběle utečou opět - třeba tvrdíce, že v téhle napjaté finanční době by to byl velmi citelný zásah do státního rozpočtu. Je mně z vás na zvracení.

Autor: 
Vojtěch Filip, dvojka na kandidátce KSČM pro volby do PS PČR za Jihočeský kraj, předseda ÚV KSČM
Zdroj: 
fb