LŽETE, PANE JUREČKO

7. 10. 2021

Kdyby mělo současné vedení KDU-ČSL na to, dívat se lidem zpříma do očí, neschovávali by se v koalici Spolu. Ale to by v předvolebních průzkumech byli ještě hluboko pod KSČM. Protože jsou ale bezpohlavní, volí tzv. jistotu za každou cenu. Koneckonců, do toho mně nic není a v tom rozhodujícím okamžiku je pouze a jen věcí občanů, zda jim toto vadí či nikoli a komu dají hlas.

Když jsem si ale přečetl slova jejich předsedy Mariana Jurečky (ano, je to ten samý Jurečka, který z minuty na minutu mění názor na manželství prý pro všechny), že jsem hrozbou pro tento stát a že by mě nechtěl jako ministra zahraničí, skoro jsem se neudržel smíchy. Pak jsem si ale řekl, že s člověkem, který poklonkuje před sudeťáky, mi prostě nestojí za to špinit si ruce.

Nepamatuji si, že bych kdy vůbec měl nebo dokonce zmiňoval takovou ambici a už vůbec ne před panem Jurečkou. Přesto nebo právě proto Vám, pane Jurečko, něco vzkážu: Kdybych byl ministrem zahraničí, určitě bych nedopustil, aby se Česká republika dostala do tak ponižujícího mezinárodně politického postavení, do jakého ji v 90. letech zavedly vlády ODS a právě KDU-ČSL. A veleúspěšně v tom pokračujete i dnes.

Nejsem hrozba – na rozdíl od Vás. Vojtěch Filip by totiž nikdy nepřipustil, aby byrokracii sloužící prý evropské právo bylo nadřazeno nejen právu českému, či dokonce Ústavě České republiky. Aby hodnotu života našich občanů direktivně určovaly Brusel, Washington, světové banky a burzy a nadnárodní korporace. I Vy osobně jste pod tímto nehorázným vlastizrádným krokem podepsaný. I Vám osobně teď mohou občané tisknout ruku dojetím, že je čeká energetická chudoba a obrovské zdražování. Nezkoušejte na mě vytahovat jakékoli hrozby.

KSČM po celou dobu své existence před podobnými špinavostmi důrazně varuje. KSČM nikdy žádné ponižující dokumenty proti této zemi nepodepisovala. KDU-ČSL však ano. Lžete, až se Vám od pusy práší.

Autor: 
Vojtěch FILIP, kandidát do Poslanecké sněmovny za Jihočeský kraj, 1. místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda ÚV KSČM