KSČM: Dostupné bydlení pro každého

3. 12. 2021

Už více než 30 let neexistuje vládní bytová politika, a proto nemají dnes už ani lidé s mírně nadprůměrnými příjmy šanci na trvalé a přijatelné bydlení.

Za celou situací stojí malá výstavba a tedy nedostatek domů a bytů a od něj se odvíjející enormní ceny, což se promítá i do ceny nájemního bydlení. Doba levných hypoték již skončila a požadovaná výše vlastních prostředků je činí pro velkou část zájemců reálně nedostupné. K tomu navíc občané čelí trvale rostoucím cenám služeb, vody a energií.

Tato situace musí být řešena skutečnou podporou výstavby bytů obecních a družstevních, na principu neziskovosti. Doplňující řešení je také omezení možnosti spekulací s bytovým fondem.

KSČM stojí na straně pracujících, studentů i seniorů, kterým chce zajistit důstojný život ve stabilních životních podmínkách.

PRIORITOU KSČM JE ZAJIŠTENI DOSTUPNÉHO BYDLENÍ PRO KAŽDÉHO!

Prosazujeme nastartováni výstavby veřejného bydleni, podporujeme rozvoj družstevního bydleni, podporujeme opětovně zastropování nájemného a tedy jeho regulaci.