Kovařík: Užitečná výměna názorů

13. 2. 2022

V pátek 11. února se sešla Redakční rada Haló novin za účasti předsedy představenstva Futury, a.s. Mgr. Ivana Nadberežného, pověřeného vedoucího redaktora Haló novin Romana Blaško a dalších redaktorů a členů statutárních orgánů Futury. V úvodu seznámil nově ustavenou Redakční radu Mgr. Ivan Nadberežný se současným a perspektivním stavem vydávání, financování a zajišťování obsahu deníku Haló novin v jeho písemné a digitální podobě. Je tomu tak proto, že redakce přijala ambiciózní plán, který v cílové podobě zařadí digitální i papírové vydání mezi moderní a atraktivní vnitrostátní deníky.

Při rozsáhlé výměně názorů zazněla řada poděkování redakci za dosavadní snahu a za již provedené změny, které však nejsou konečné. K tomu, jak a kterým směrem dále postupovat a precizovat, se rozvinula obsáhlá diskuse. Některé připomínky směřovaly k dílčím úpravám designu, jiné k zaměření obsahu a jiné ke stránkovému rozsahu a řazení stránek. V diskusi mimo jiné zazněla důležitost zpětné vazby mezi vydavatelem, dopisovateli, autory různých žánrů a zejména se čtenáři a příjemci tiskovin. A na tomto jako na společném zájmu se shodlo všech osmnáct přítomných. Za jihočeské čtenáře Haló novin se do diskuse zapojil jejich pravidelný čtenář Josef Kovařík, poděkoval redakci za dosavadní práci a přednesl návrh některých dílčích úprav.

Výměna zkušeností potvrdila užitečnost podobných setkání, které jsou důležité, jak pro píšící redaktory, funkcionáře Futury, tak zejména pro spokojené čtenáře.

Autor: 
Josef Kovařík
Zdroj: 
Vlastní