Jednání 17. okresní konference KSČM v Táboře

18. 2. 2022

Ve čtvrtek 17. února 2022 se v areálu SC Univerzita konala za účasti 18 delegátů a 8 hostů 17. okresní konference KSČM. Delegáty a hosty přivítal a celé jednání konference řídil místopředseda OV Ing. Antonín Liška. Následovalo schválení programu, volebního a jednacího řádu konference, volba předsednictva a pracovních komisí.

Předseda OV KSČM Vojtěch Vavera přednesl zprávu o činnosti okresního a výkonného výboru a základních organizací v okrese Tábor od 16. OK. Jako hlavní úkol pro nejbližší období zdůraznil odpovědnou a všestrannou přípravu komunálních voleb a podporu kandidáta KSČM pro prezidentské volby.

Zprávu o hospodaření okresní stranické organizace a o činnosti ORK podala její předsedkyně Jana Nestarcová. Zprávu o činnosti ORoK přednesl její předseda Josef Kubů a uvedl, že v období od poslední konference komise neřešila žádné problémy.

Následovala diskuse, v níž delegáti reagovali na přednesené zprávy, zdůrazňovali nutnost aktivizace a sjednocení všech členů okresní stranické organizace, jako předpokladu k dosažení dobrých výsledků ve  volbách a navrácení KSČM do PS PČR.

Delegáty konference pozdravil předseda KČP Táborsko Ing. Zdeněk Trippé. Ve svém vystoupení informoval o činnosti KČP a uvedl, že KČP podporuje sjednocení české levice proti vládě současné pravicové pětikoalice.

Po zprávě mandátové a volební komise následovaly volby:

  • předsedou OV KSČM byl zvolen Václav Ebert
  • členem VV JčKV KSČM a členem ÚV KSČM byl zvolen rovněž Václav Ebert
  • místopředsedy OV KSČM byli zvoleni: Antonín Liška a Radek Springer
  • potvrzeni ve funkcích byli: Jana Nestarcová předsedkyní ORK a Josef Kubů předsedou ORoK
  • dále byli zvoleni: 2 členové JčKV a členové VV OV KSČM a konečně delegáti na krajskou konferenci a XI. sjezd KSČM.

Po volbách delegáti prodiskutovali a přijali usnesení, které po doplnění o úkoly XI. sjezdu, bude základním dokumentem pro řízení okresní stranické organizace na další období.

Na závěr konference vystoupil nově zvolený předseda OV Václav Ebert. Poděkoval delegátům za důvěru a poděkoval za práci minulému vedení, jmenovitě s. Vojtěchu Vaverovi, který řídil okresní organizaci ve složitém období a vyjádři přesvědčení, že společným úsilím všech komunistů a našich příznivců, se nám podaří přispět k tomu, aby se KSČM opět stala radikální parlamentní stranou, která bude vždy obhajovat a bránit oprávněné potřeby a požadavky neprivilegovaných občanů ČR. 

Fotogalerie

Autor: 
Vojtěch Vavera
Zdroj: 
Vlastní, foto H.Valešová