Ruská federace v sobotu 19.2.2022 zahajuje vojenské cvičení svých strategických sil s použitím balistických raket dlouhého doletu s jadernou hlavicí.

20. 2. 2022

Ruská federace před několika dny odeslala prostřednictvím amerického velvyslance v Moskvě dopis nejvyšším představitelům USA, jehož obsahem bylo konstatování, že USA a jejich spojenci zcela proignorovaly obavy Ruské federace o svojí bezpečnost, kterou Rusko vyjádřilo v písemném dokumentu, jehož obsah byl zveřejněn pro širokou veřejnost, a který byl adresován vládě USA i všem členským zemím NATO.

Stalo se tak v době, kdy několik tisíc amerických vojáků, plně vyzbrojených s tanky a obrněnou technikou stojí na státní hranici Ruské federace a kdy v Polsku a v Rumunsku instalují USA protiraketové systémy, které by měly eliminovat ruské strategické síly, tedy balistické rakety Ruska.

Zároveň bylo uvedeno, že USA vnésly do jednání o bezpečnosti Ruské federace spoustu jiných otázek, které v podstatě překryly původní bezpečnostní zájmy Ruska. Takže výsledek je nulový!

Dále, že ze strany USA jsou vyslovovány veřejně termíny, kdy Rusko údajně napadne vojensky Ukrajinu a to přesto, že ukrajinský prezident Zelenskyj tvrdí, že hrozba na východní hranici ze strany Ruska není. Kdy ruská strana ústy svých nejvyšších představitelů na několika mezinárodních fórech, včetně zasedání Rady bezpečnosti OSN v New Yorku garantovala, že se nechystá vojensky napadnout Ukrajinu. USA a jejich spojenci přesto neustále roztáčí kolo hysterie proti Rusku na zcela vymyšlených a lživých základech, zcela bez důkazů!

I přesto všechno nadále pokračuje masivní vyzbrojování Ukrajiny ze strany USA, Velké Británie a ostatních členských států NATO.

Na základě této odpovědi a neměnného přístupu USA i NATO k bezpečnostním zájmům Ruska si Ruská federace musí zabezpečit svojí bezpečnost vlastními prostředky a vlastními opatřeními vojenského a jiného charakteru, a to v situaci, kdy protivník stále více a více eskaluje štvaní proti Ruské federaci. 

Ruská federace má vojenské prostředky, aby byl odražen jakýkoliv vojenský útok proti Rusku, a aby byl zničen jakýkoliv vojenský agresor, ať je odkudkoliv. 

Jako první budou zasažena v zemích agresorů centra přijetí rozhodnutí, kde se rozhodovalo o přistoupení k agresi proti Ruské federaci. Tito političtí a vojenští představele zemí agresora zemřou mezi prvními.

Z tohoto důvodu po mnoha letech přistupuje Ruská federace k prověření bojeschopnosti svých vojsk a zbraní strategického určení, jejichž páteř tvoří strategické balistické rakety s jadernými hlavicemi s doletem několika tisíc kilometrů. Jako hlavní prostředek odtrašování potenciálního agresora. 

Ruská federace současně vyhošťuje ze země zástupce velvyslance USA v Moskvě, údajně za jeho činnost, která je v rozporu s diplomatickým posláním. 

V rámci tohoto cvičení strategických sil bude prověřeno také bojové použití nejnovějších hypervukových raket Kynžal a Zizkon!  

Toto rozhodnutí bylo Ruské federaci vnuceno přístupem představitelů USA a NATO! Ruská federace se tomu přizpůsobí.

  

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
YuTube, www. vesti.ru