Ruská federace uznala dne 21.2.2022 Doněckou a Luhanskou lidovou republiku jako samostatné a nezávislé státy!

22. 2. 2022

Ruská federace v pondělí, dne 21.2.2022, uznala Doněckou lidovou republiku a Luhanskou lidovou republiku jako samostatné subjekty mezinárodního práva (jako samostatné nezávislé státy) a podepsala s každou z těchto republik "Smlouvu o přátelství a o spolupráci ve všech oblastech"!

Jedná se o bývalé vzbouřenecké oblasti východní Ukrajiny, které nesouhlasily s kyjevskou chuntou, která se dostala k moci na Ukrajině po ozbrojeném státním převratu v únoru 2014.

Jak uvedl prezident Putin v přímém televizním projevu, k vysvětlení a zdůvodnění tohoto kroku Ruské federace, který trval 55 minut, Ruská federace se snažila 8 let o to, aby došlo k naplnění tvz. "Minských dohod", které schválila i Rada bezpečnosti OSN, pro urovnání krize na Ukrajině. Krize, která v roce 2014 přerostla v ozbrojený konflikt s později konstituovanou Doněckou a Luhanskou lidovou republikou.

Kyjevská vláda tyto Minské dohody celých 8 let sabotovala. Naopak se několikrát snažila neúspěšně zlomit odpor těchto republik vojenskou silou. 

Na území těchto republik žije více než 800.000 lidí ruské národnosti, ne lidí, kteří jen hovoří na ruském jazyce, ale lidí s ruským stáním občanstvím, kteří zde založili své rodiny a mají zde své děti, vnoučata a pravnoučata.

Dle Ruské federace není možné dále trpět, aby lidé v těchto republikách žili nadále ve sklepích, ve strachu z napadení od ukrajinských fašistů, kteří střílí z děl a těžkých minometů z ukrajinského území do měst a obcí těchto vzbouřeneckých republik a vraždí jejich nevinné občany.

Osm let je strašlivě dlouhá doba, kdy vám každý den hrozí smrt! Není možné nadále prodlužovat tento stav.

Čtyři miliony lidí žijící v těchto dvou republikách chtějí normálně žít, rodit a vychovávat své děti, žít jako každý jiný občan normálního státu. Kyjevský režim jim to neumožnil a veřejně prohlašuje, že nechce politickou dohodu o urovnání této krize, a že nesouhlasí a nechce plnit Minské dohody! 

Kyjevský režim tak promarnil po dlouhých 8 letech šanci na smíření, a na zachování celistvosti Ukrajiny.

Svůj díl viny na tom mají především představitelé USA, kteří na Ukrajině organizovali ozbrojený státní převrat v roce 2014. Ale i představitelé EU, i politici z České republiky, kteří na místo tlaku na ukrajinské představitele na mírové a politické řešení ukrajinské krize, začali dodávat na Ukrajinu dělostřelecké granáty a jiné zbraně.

Ukrajina se stala nástrojem USA, Velké Británie i členských států NATO v boji proti Ruské federaci. Co je však nejvíce smutné, že se pro tyto státy stala Ukrajina "spotřebním materiálem". Oni jsou připraveni válčit s Ruskem do posledního ukrajinského vojáka a jsou schopni obětovat Ukrajince za svoje zájmy.

Tomu dnešního dne řekla Ruská federace: Máme toho Vašeho cynismu dost! 

Uznáváme Luhanskou a Doněckou lidovou republiku jako samostatné subjekty mezinárodního práva, nezávislé státy na Ukrajině! A navazujeme s nimi smluvní spolupráci ve všech oblastech!

Lidé těchto republik přijali rozhodnutí Ruské federace s nadšením a dojetím se slzami v očích. V řadě Donbaských města a obcí rozsvítily noční oblohu ohňostroje.

To, po čem lidé těchto republik toužili dlouhé roky se stalo pro ně skutečností.

Mír a bezpečí snad vstoupily do jejich domovů!

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Internet, Youtube. www.Rossia.ru