Z prohlášení Vladimíra Putina k ruskému lidu v souvislosti se zahájením speciální vojenské operace na Ukrajině 23.2.2022

24. 2. 2022

Začnu tím, o čem jsem hovořil ve svém poslání 21.2.2022. Řečí o tom, co u nás u Ruské federaci vyzývá velkou obavu i znepokojení. O těch základních hrozbách, které rok po roce, krok za krokem, hrubě i bez ostychu jsou vytvářeny nezodpovědnými politiky na západě ve vztahu k naší zemi.

Mám na mysli přibližování vojenského paktu NATO na východ. Přiblížení jeho vojenské infrastruktury k hranicím Ruské federace.

Je dobře známo, že se Moskva v průběhu posledních 30 let od rozpadu SSSR (Svazu sovětských socialistický republik) trpělivě a usilovně pokoušela domluvit s vedoucími představiteli západu a NATO o nedělitelné a rovné vzájemné bezpečnosti. K dohodě nedošlo!

Nerozšíření NATO na východ, bylo naší zemi západními představiteli přislíbeno! Všechny tyto jejich sliby byly manipulací a naše země byla jimi podvedena!

NATO se neustále přibližuje k hranicím Ruska a jedním z instrumentů západu vůči Rusku se stala Ukrajina, která se nachází pod zahraniční správou a řízením.

Naše země se nemůže cítit bezpečně, existovat v trvalém ohrožení, rozvíjet se, existovat s trvalou hrozbou ze strany Ukrajiny. Není možné bez strádání se dívat na probíhající genocidu na Donbase.

Západ nám nedal žádnou jinou možnost ochránit naše lidi, Ruskou federaci, kromě té, kterou jsme nuceni použít dnes.

Situace od nás vyžaduje rozhodné a rychlé řešení. Lidové republiky Donbasu se obrátili k Ruské federaci s prosbou o pomoc.

V souvislost s tím s odvoláním na Chartu OSN (nyní následovala nesrozumitelná citace článků Charty OSN – cca v tomto znění: 51. části, 7 Charty OSN), sankcí Rady Federace Ruské federace i na základě podepsaných „Smluv o přátelství, vzájemné spolupráci" s Doněckou a Luhanskou republikou, které byly ratifikovány 22.2.2022 Federálním shromážděním Ruské federace, bylo přijato rozhodnutí o provedení speciální vojenské operace, jejímž cílem je demilitarizace i denacifikace Ukrajiny. 

A také předání soudu těch, kdo má na svědomí krvavé, mnohačetné zločiny proti civilnímu obyvatelstvu a také proti občanům Ruské federace.

Cílem této operace je ochrana lidí, kteří jsou po dobu 8 let vystaveni genocidě ze strany kyjevského režimu.

V našem plánu není okupace Ukrajiny, my nikomu nic nechceme vnucovat silou.

* * *

Nyní několik vážných slov!

Velmi vážných slov! U někoho může vniknout nemoudrý nápad, že by chtěl vstoupit do dění na Ukrajině a překazit tuto operaci.
Kdo se pokusí nám překazit tuto operaci. Tím více, kdo vytvoří hrozbu pro nás, pro náš národ, je potřeba aby věděli, že odpověď Ruské federace bude okamžitá a přivede Vás k takovým důsledkům, se kterými jste se ještě v historii nikdy nesetkali! My jsme připraveni k jakémukoli vývoji situace.

Všechny nutná rozhodnutí v této spojitosti byly námi přijaty.

Chci vyslovit naději, že budu uslyšen!

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Internet, Youtube