SEDMAČTYŘICÁTÝ JE VÝBORNÝ ROČNÍK! Gratulace k životnímu jubileu

21. 3. 2022

Jednadvacátý březen si většina z nás spojuje s nástupem jara. Po dlouhé době zimních večerů přicházejí delší, slunečné dny. A pro některé je to i den, kdy slaví své narozeniny. Jedním z těchto šťastných lidí, kteří v tomto roce oslaví své jubileum, je i doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

Je mi ctí, že mohu dnes Mirkovi pogratulovat. Chtěla bych mu poděkovat za roky, kdy stál v čele KSČM. Za roky, kdy stál na straně občanů a hájil principy sociálního státu. Vždy jsem si vážila jeho pracovitosti a obrovského přehledu. Jeho znalosti historie byly a jsou pevným pilířem, kterým nikdo a nikdy nedokázal otřást. Opíral o něj svá vystoupení jako poslanec Parlamentu České republiky. Věděl, že »dějiny se nedají lepit z nenávistných frází«.

Jako politik i jako člověk byl mnohokrát vystaven osobním útokům. Ty se bohužel nevyhnuly ani jeho rodině. Vždy si však zachoval rozvahu, moudrost a nadhled. O jeho stanoviska a vyjádření se kdykoli kdokoli mohl opřít s klidným vědomím toho, že jsou podložená a odborně nenapadnutelná. Obrovské penzum znalostí se v jeho politickém životě projevilo mnohokrát. Já osobně vzpomínám – tehdy ještě jako poslankyně Parlamentu ČR – na vystoupení, když se projednávaly tzv. církevní restituce. Mnohokrát obchodníky s vírou usvědčil ze zjevných nepravd a manipulací.

Mirek se však nebál nikdy jakékoliv práce. O tom svědčí mozoly na jeho rukou, které má z toho, jak se stará o vinohrad. A tady chci konstatovat, že čtyřicátý sedmý není jen dobrý, ale je vynikající ročník!

Mirku, do dalších let Ti za sebe i za všechny členy strany, sympatizanty, lidi, kterým jsi pomohl ukázat cestu, přeji hodně zdraví, pohody, štěstí a lásky!

S úctou Katka KONEČNÁ

Kateřina Konečná, předsedkyně ÚV KSČM