Komunisté z Táborska jednali na okresní nominační konferenci

20. 1. 2017

Ve čtvrtek 19. ledna se uskutečnila ve společenském centru Univerzita nominační konference OV KSČM Tábor. Kromě delegátů, členů pléna OV a kandidátů do parlamentních voleb 2017, byli jako hosté přítomni rovněž předseda KV KSČM Petr Braný a manažerka krajské Rady mladých Pavla Šlahůnková.

Delegáti potvrdili všechny návrhy kandidátů do parlamentních voleb, které nominovaly základní organizace. Lídrem kandidátky byl zvolen předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip (62) a dále jsou to Petr Braný (66) – České Budějovice, Jiří Havlík (46) – Sezimovo Ústí, Pavla Šlahúnková (26) – Trhové Sviny, Antonín Liška (62) – Sezimovo Ústí, Josef Králík (69) – Sezimovo Ústí, Václav Ebert (43) – Tábor, Hana Filipová (57) - Bechyně a Kateřina Jirousová (30) – Praha.

Dále okresní konference schválila delegáty na krajskou nominační konferenci, která se bude konat 11. března v Českých Budějovicích. Jsou jimi soudružky a soudruzi Boháčová, Šedivý, Čunderle, Bubeník, Ebert, Liška a Springer.

Přijato bylo také hodnocení plnění harmonogramu úkolů a usnesení od minulé krajské konference, které přednesl místopředseda OV KSČM Tábor Jindřich Bubeník. Konstatoval v něm kromě pozitivních faktů, že se stále nedaří v ZO přijímat nové členy a omlazovat členskou základnu.

Táborskou okresní konferenci pozdravil Petr Braný, který se věnoval ve svém vystoupení především úloze komunistů v současné době, dění ve straně od IX. sjezdu a přípravě krajské konference. Zazněla také zajímavá a podnětná myšlenka k současné politice strany. Někdy si bereme široké spektrum úkolů, ale měli bychom si podle něj vybírat méně témat, ale řešit je důsledněji a energičtěji. “Mnohdy máme příliš široký záběr, záleží ale na nás, jak širokou radlici si uděláme,“ konstatoval Braný.

Za krajskou Radu mladých informovala o její činnosti a plánech na příští období manažerka Rady Pavla Šlahúnková.

V diskusi se komunisté z Táborska vyjadřovali k některým kandidátům do parlamentních voleb, ale její podstatná část se nesla v duchu problémů současné mezinárodní, a také vnitrostátní politiky. Kritika zazněla zejména k rostoucím preferencím populistického hnutí ANO a oligarchizaci společnosti i politické scény. Nůžky mezi extrémně bohatými a pracujícími se stále více rozevírají.

vítr
vlastní