Mediální výstupy

18. 8. 2019

Netradičně mne na poslaneckém dnu navštívil jeden mladý člověk a položil mi otázku, kterou jsem zvolil jako titulek tohoto článku. Mám štěstí, že jsem měl několik rozhovorů s lidmi, kteří se situací v Jižní Americe zabývají a kteří mi před více než 10 lety pomáhali zakládat Česko Venezuelskou obchodní komoru. O situaci se tedy mohu rozdělit i s dalšími čtenáři.

21. 7. 2019

Jaroslav Bašta 1. díl: Kdyby v Rusku nebyl prezident Putin, tak by poslední největší bohatství nerostných surovin a půdy bylo rozděleno mezi velké nadnárodní firmy

25. 4. 2019

ROZHOVOR "Jako problém vnímám to, jaké zemědělství tím podporujeme – protože následkům necitlivého hospodaření s půdou a často i devastací krajiny pak neujdeme nikdo," říká ekonomka Ilona Švihlíková k politice zemědělských subvencí, které jsou v EU hojně rozšířeny. Švihlíková rovněž chválí současný růst mezd: "Přibližování přeci měl být jedním z cílů naší transformace, ne?