Táborský Levicový klub žen rozjíždí činnost a trénuje petangue

22. 3. 2017

Členky táborského Levicového klubu žen a jejich sympatizantky se sešly naposledy na velké akci k MDŽ 9. března v hotelu Palcát. Spoluorganizovaly ji spolu s OV KSČM Tábor.Více než stovku přítomných přivítaly vlastnoručně ušitými dárky – textilními květy. Připravily také zajímavý program a samozřejmě nechyběla vzájemná setkání a povídání si o programu jejich pravidelných schůzek a plánech na tento rok

Jaké jsou, na to jsme se zeptali předsedkyně táborského LKŽ Aleny Hudečkové. Z větších akcí nebude chybět posezení s písničkou, zanedlouho program k 1. máji, 1. června tradičně Den dětí, poté příprava prezentace klubu na každoročních celorepublikových oslavách KSČM Jana Husa na Pintovce. Na Sídlišti nad Lužnicí, budou organizovat orientační běh pro děti a závěrem roku pak tradiční příprava předvánočních posezení a dalších akcí spojených se svátky.

„Táborský klub patří k nejaktivnějším v republice a zejména v jižních Čechách. Trochu jim sice šlape na paty ten strakonický, ale jistý náskok tady je. Nejvíce obdivuhodná je iniciativa zdejších žen a zejména jejich předsedkyně Aleny Hudečkové.Neustále mne překvapují novými a novými nápady, které také dokáží realizovat“ zhodnotila činnost táborského LKŽ celorepubliková předsedkyně levicových žen Květa Šlahúnková. Zároveň ocenila, že v letošním roce jim přibyly dvě nové členky.

Mezi velkými akcemi se uskuteční také pravidelné schůzky, kde kromě popovídání se ženy pochlubí svými rukodělnými výrobky, vymění si recepty, ale nastanou i chvíle, kdy přijde na přetřes současná politická situace a její hodnocení. Tyto debaty se určitě budou množit zejména před podzimními volbami do poslanecké sněmovny.

Ještě abychom nezapomněli. Pravidelné schůzky táborských žen se letos rozmnožily o ne zcela běžnou sportovní aktivitu. Každé pondělí trénují na petanguovém hřišti u Jordánu. Chtějí totiž co nejlépe uspět v září na turnaji, který organizují pro všechny jihočeské LKŽ právě u táborské údolní nádrže..

Autor: 
vítr
Zdroj: 
vlastní