Herny v Táboře: Ebert a KSČM neuhnuli, Maxová a ANO mění názor

25. 4. 2017

Napůl oblečená, napůl nahá, jako ve Werichově pohádce. Tak charakterizoval pondělní hlasování táborských zastupitelů ve věci rozšíření zákazu zón hracích automatů ve městě zastupitel za KSČM Václav Ebert. Na rozdíl od některých zastupitelů a radních podle něj zachovává v této problematice KSČM dlouhodobě konzistentní názor.

Ochrana dalších tří lokalit získala hlas od 20 z 23 přítomných zastupitelů a jedná se o příměstské části Čekanice, Měšice a Společenské centrum Univerzita v centru Nového Města. Podle Václava Eberta ale takový zákaz nic neřeší. „Buď bychom herny měli zakázat všude, nebo je nechat žít. Toto je špatně, gambleři si odejdou jen o kus dál do jiné herny.“

Překvapením byl pro přítomné postoj radní Radky Maxové (ANO). Na rozdíl od minulosti změnila názor a hlasovala pro rozšíření zón bez hracích automatů. „Úplný zákaz není dobrý, rozpočet by přišel o velké peníze a černé herny jsou rizikové,“ míní nově radní a poslankyně Maxová Ještě před časem by však hlasovala shodně s Václavem Ebertem a souhlasila s úplným zákazem her po celém městě. „Nestydím se, že měním názory u toho, oč se zajímám,“ vysvětlila v pondělí změnu postoje.

Autor: 
vítr
Zdroj: 
vlastní