Protesty nebyly proti Ondráčkovi a KSČM, ale proti Babišovi, tvrdí komunisté

6. 3. 2018

Pondělní protesty, které se konaly v 11 českých městech, nebyly namířeny proti Zdeňku Ondráčkovi (KSČM), ale Andreji Babišovi. V úterý to na tiskové konferenci ve Sněmovně prohlásil šéf komunistických poslanců Pavel Kováčik.

„Ve vystoupení občanů nejde primárně o kolegu Ondráčka a o KSČM, ale velmi silně tam zněly protesty proti Andreji Babišovi,“ zhodnotil Kováčik pondělní protesty. Bylo to prý jasné z hesel a transparentů, které lidi na demonstrace přinesli. Řekl také, že komunisté za Ondráčkem stojí a podle nich by měl zůstat v čele sněmovní komise pro kontrolu GIBS. „Byl zvolen v demokratické volbě,“ zdůraznil Kováčik. Dodal, že 15 poslanců KSČM nepodpoří zařazení bodu o odvolání Ondráčka z funkce, a naopak se budou snažit najít někoho, kdo s nimi návrh zablokuje.

Kováčik zároveň zkritizoval postup premiéra v demisi Babiše. Někteří poslanci hnutí ANO nejprve pro Ondráčka hlasovali, Babiš ale otočil a řekl, že bude pro odvolání Ondráčka z čela komise. „Jestli jde panu Babišovi o to, aby nalákal ke spolupráci ODS a měli 103 hlasů, ať to řekne veřejně,“ zlobil se Kováčik.

Novinky.cz
FB Novinky cz, (vítr)