Rok 2017: Hot a čehý na kozlíku táborské radnice

13. 1. 2017

Za pár týdnů tomu bude rok, co se rozpadla táborská radniční koalice a bezvládí nad věcmi obecními bude zřejmě pokračovat až do konce volebního období.Ke škodě obyvatel i města. Rozhádaní partneři nepodepsali novou koaliční smlouvu, ani navrhované priority pro rozvoj Tábora. Starosta Jiří Fišer (Tábor 2020) sice veřejnost i v tisku ujišťoval, že tyto priority jsou stanoveny usnesením rady města, ale jejich závaznost hned popřeli někteří radní.

Pokud nastane nějaký vývoj k lepšímu, bude letošní rok pokrok nekoncepční, nahodilý a zřejmě se nebude týkat ani skutečných potřeb města. To naznačuje také rozpočet na rok 2017. Zkrátka, budou se převážně jen hasit krizové stavy majetku a rozpory na radnici..

Jak v současném politikaření a prosazování partikulárních zájmů jednotlivých subjektů bývalé koalice dopadnou zásadní investiční akce, je ve hvězdách. A nejde o nic malého. Jen namátkou osud plánovaného stadionu v Kvapilově ulici po odstoupení sponzora a majitele fotbalového klubu, či strategické rozhodnutí o budoucnosti teplárenství ve městě. Také mnoho let plánovanou a stále odsouvanou rekonstrukci Budějovické ulice, zatím virtuální výstavbu Senior centra, nebo bezradnost kolem zbouraných bývalých kasáren Jana Žižky.

Dva a více rozhádaní kočí na kozlíku být nemohou  proto, že vydávají podle přísloví protichůdné povely spřežení. A co je ještě horší, když mnohdy nevydávají povely žádné.

L. Šedivý, předseda OV KSČM
vlastní