J. Kojzar: Od svlékání po »führerovské« školení

16. 1. 2017

Skon šedesáti čtyř Alexandrovců velmi pozitivně přijal Jakub Janda, jeden z šéfů think tanku (přeloženo: »myšlenková nádrž, myslivna, mozkovna«) Evropské hodnoty. Bývalý pornoherec, dnes »mozkovna« instituce, jež nás má dovést ke správnému myšlení. Muž tedy, takříkajíc, vzorový. Proto jsem si na počítači otevřel jeho »pár stránek«.

Na věk šestadvacet let obdivuhodné množství odkazů. Zřejmě génius, řekl jsem si. Četl jsem jeho moudrosti, a ač zkušenosti zřejmě bychom u něj postrádali, přece však ve všem má jasno. Podíval jsem se i na jeho fotografie, chtěl jsem vědět, zda moudrost mu kouká přímo z očí, když nám, léty poznamenaným, chce radit. Přiznávám, že v tom mě zklamal. Takový nijaký »úředníček z banky«, napadlo mě. S kravatou, sakem a pečlivým účesem. Ne jako my z davu. Jenže ty první fotografie byly doplněny dalšími.

Tam už nebyl »okabátěný« Janda, ale nahý muž s pečlivě zakrytým údem (nebo rozmazaným), abychom se mohli zřejmě jen dohadovat o velikosti této »moudrosti«. I po několika dnech jsou tyto fotografie ke zhlédnutí, takže i já jsem pochopil, co jsou skutečné »evropské hodnoty«.

Jenže byla tam ještě jedna fotografie. Jakub Janda na ní byl zobrazen v uniformě. Ne ledasjaké. Ale dokonce v generálské. Nosil ji na sobě člověk, jenž se chlubil hodností SS-Obergruppenführer. Tedy nejméně tříhvězdičkový generál, a jestli na rameni měl ještě našit odznáček s písmeny SD, pak muselo jít asi o uniformu jednoho z nejvyšších velitelů sicherheitsdienstu.

Pro ty, kteří nevědí, oč jde, tedy na vysvětlenou. Šlo o střechový orgán gestapa, rozvědky, kontrarozvědky, policie i té kriminální. Takovou uniformu nosil Reinhard Heydrich. Vzít si ji na sebe, nechat se vyfotografovat a vystavit k odivu, to je ještě »horší kafe« než zveřejnit své mužské přednosti. Zřejmě však někdo byl dost rychlý, aby po tom, co Janda odsoudil Alexandrovce, ho upozornil na souvislosti a rychle donutil onu fotografii vymazat.

Takže takový muž nám bude napříště vysvětlovat vše o »evropských přednostech«. Bude to jistě zajímavé školení. Pokud budou klienti jeho think tanku pořádat semináře adeptů na chápání skutečných evropských svobod, pak předpokládám, že začnou svlékáním do naha, aby se lépe pochopili, a postupně budou přecházet k větším cílům. Kdo nepochopí svlékací školení, postupně bude převzat do výchovy potomky obergruppenführerovské či jiných »führerovských« uniforem, kteří dozajista, tak jako v minulosti, přesvědčí svými metodami každého, kdo ještě neuvěřil »evropským hodnotám«.

Autor: 
Jaroslav Kojzar
Zdroj: 
ihalo.cz