Bořitelé nebo stavitelé? ANO, je to o odpovědnosti

8. 2. 2017

Za pár týdnů tomu bude rok, kdy na dubnovém zastupitelstvu 2016 předložil radní Petr Novák (ANO) materiál Sportovní areál Kvapilova ulice o požadavku FK Tábor na výstavbu nového fotbalového stadionu. „Chceme v Táboře udržet profesionální fotbal. Bez našeho zásahu by stadion nemohl být rekonstruován a II. liga by v Táboře dříve či později skončila“ zdůvodnil návrh Novák. Materiál byl těsnou většinou hlasů schválen.

Radní Radka Maxová (ANO) se na nesouhlasné stanovisko místostarostky Michaely Petrové (Jinak!) se stadionem tehdy vyjádřila: „Rozlišuji dva typy lidí, stavitele a bořitele. Já jsem stavitel, zatímco paní Petrová bořitel“.

Podíváme-li se na uplynulý rok zpětně, pak je ANO spíše bořitel. Podařilo se mu po prosazení stadionu rozbít po delších tahanicích radniční koalici, která se již nikdy nedala dohromady. Ba se ani neshodla na svých prioritách do konce volebního období.

Pokud si ANO chtělo loni prvoplánově zavázat fotbalisty, pak je zásadaně podrazilo na letošním lednovém jednání zastupitelstva. Chyběl jediný hlas, aby se dotace fotbalistům zvýšila o půl milionu na úroveň hokejistů. Ale ani Novák, ani Maxová na jednání zastupitelstva nedorazili. Kromě majitele klubu FC MAS Táborsko Jiřího Smrže to tak byli právě dva představitelé hnutí ANO, kteří zasadili táborskému fotbalu poslední ránu. A zřejmě i nadějím na nový stadion.

Ladislav Šedivý, předseda OV KSČM Tábor, (vítr)
vlastní