Ještě pár slov k petici

26. 2. 2023

17. 2. 2023 jsme vás informovali o spuštění petice proti zvyšování věku odchodu do důchodu. Tuto petici považujeme za jeden ze zásadních bodů v mediálním plánu.

Podařilo se nám ji realizovat v rekordním čase a díky tomu jsme byli první, kdo petici na toto téma spustil.

Důležitá je pro nás i z jiného důvodu. Mnoho let se nám nedařilo oslovit cílovou skupinu 30+, a tato petice je tak jednou z možností, jak dát veřejnosti najevo, že nejsme stranou pouze pro seniory (jak jsme médii často prezentováni veřejnosti).

Proto se na vás obracím s upřímnou prosbou, abyste této petici věnovali maximální pozornost a využili všech příležitostí ke sběru podpisů.

Stačí, aby každý okres sebral 120 podpisů, a máme možnost petici představit petičnímu výboru Poslanecké sněmovny, čímž získáme další pozornost médií a celou řadu mediálních výstupů.

Ještě jednou proto děkuji všem, kdo mi píšou a volají, že již od pátku podpisy sbírají.

Petiční arch pro jistotu posílám v příloze a připomínám, že petici lze podepsat i elektronicky na adrese: https://portal.gov.cz/e-petice/280-petice-proti-zvysovani-veku-odchodu-do-duchodu-v-cr, kde k jejímu podpisu stačí mít bankovní identitu či datovou schránku. Na ÚV KSČM bude petice shromažďovat naše oddělení (zodpovídá za to Věra Žežulková), ale pokud je necháte na jiném oddělení ÚV nebo pošlete poštou, také nám je předají.

Informace o petici: https://www.kscm.cz/stop-68/

Roman Roun, vedoucí oddělení mediální strategie, komunikace a voleb