Martina Bednářová: Vážený soude…

28. 7. 2024

Reakce Martiny Bednářové na dovolání nejvyššího státního zástupce Igora Stříže.

Vážený soude,

reaguji tímto na dovolání pana NSZ. Na rozdíl od něj se pokusím být ve svém vyjádření stručná a konkrétní, neboť podstatná jsou fakta, zatímco příslušné dovolání je pouze snůškou demagogie, ideologických výkřiků, které se ke kauze často vůbec nevztahují, protichůdných tvrzení a logických nesmyslů, jimiž se argumentačně pan NSZ střílí do vlastní nohy. Ve svém elaborátu pan Stříž tzv. vaří z vody, překrucuje skutečnosti a srovnává nesrovnatelné, viz dále.

Ve svém čtrnáctistránkovém dovolání nepřinesl a nepoukázal na žádné nové skutečnosti, kromě těch, jimiž se opakovaně zabýval soud obvodní i městský, dvakrát po sobě obžalobu v podstatě téhož znění, jako je dovolání pana Stříže (v zastoupení panem Polákem), velmi pregnantně rozebral, zdůvodnil a poté zamítl. Rozsah dovolání, jeho mnohomluvnost bez významových souvislostí a obsahový pelmel je pak spíše výsledkem argumentační nouze a snahy podstatu celé kauzy znepřehlednit a ideově zmanipulovat.

Vše, co ode mě zaznělo, je dohledatelná a prokazatelná pravda, jsou to fakta podložená důkazy, které jsem předložila, jsou k dispozici, dostupná (v zahraničí běžně, u nás podléhají cenzuře, ale pod tíhou nepopiratelných a nezadržitelných důkazů už rovněž postupně mediálně zveřejňovaná) a jsou nevyvratitelná a nezpochybnitelná. To, že pan NSZ předložené důkazy ignoruje a snaží se rozporovat a zpochybňovat věci objektivně dané, zdokladované, zdokumentované, svědčí o jeho neobjektivnosti, neprofesionalitě, osobním zaujetí na celém případu a snahou řešit si soukromý názor z pozice moci a zastrašování. O to nepochopitelnější je, že se snaží popírat skutečnosti, které popřít jednoduše nelze, neboť jsou zaznamenány na dobových videonahrávkách, videosnímcích a audiozáznamech, reálně a objektivně existují (udály se) a tím jsou nezpochybnitelné. Přesto tváří v tvář těmto důkazům pan Stříž fabuluje, vytváří si své pseudopravdy a iracionální konstrukce, které odporují nejen jakékoli objektivitě, skutečnosti, morálce, ale i zdravému rozumu. Celý článek zde:

Martina Bednářová