NEBEZPEČÍ ÚPADKU ZÁPADU | Trialog tří profesorů - Petr Drulák, Ivo Budil, Oskar Krejčí

10. 9. 2024

Představujeme vám Svatoplukův trialog tří profesorů, který stojí za shlédnutí. Věnuje se úpadku západní civilizace, spojených států amerických a naší roli v těchto procesech.

Účinkují:

Prof. Ing. Petr Drulák, Ph.D. je zakladatel spolku Svatopluk, je profesorem mezinárodních vztahů na Katedře politologie na Filozofické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Působil jako velvyslanec České republiky ve Francii, náměstek ministra zahraničí a ředitel Ústavu mezinárodních vztahů. Je autorem desítek odborných článků, několika učebnic a monografií včetně prvních českých učebnic analýzy zahraniční politiky, teorie mezinárodních vztahů a metodologie politologického výzkum. V roce 2022 vydává monografii Podvojný svět (Academia) a editovanou knihu Svrchovanost zprava i zleva. Věnuje se politické publicistice zejména v MF Dnes a v internetovém časopise !Argument

Prof. RNDr. Ivo Budil, Ph.D., DSc. je antropolog zabývající se dějinami moderního západního myšlení a globálními dějinami. Autor řady odborných knih a dvou románů. Zakladatel a emeritní děkan Filozofické fakulty Západočeské univerzity v Plzni. Působí na Metropolitní univerzitě Praha.

Prof. PhDr. Oskar Krejčí, CSc. je český politolog a vysokoškolský pedagog, autor přibližně třiceti knih (mj. Geopolitika středoevropského prostoru, Geopolitika Ruska, Geopolitika Číny, Kniha o volbách) a více než tisícovky odborných studií a článků. Vystudoval sociologii a filosofii.

Video:
Spolek Svatopluk