Odborový svaz KOVO protestuje a pořádá mítink. KSČM jeho rozhodnutí aktivně podpoří

23. 3. 2023

Všem KV a OV KSČM byla zaslána aktuální informace o postoji KSČM k připravovanému  protestnímu mítinku, který organizuje Odborový svaz KOVO proti nehorázným vládním snahám o zvýšení věku odchodu do důchodu na 68 let. Tento protest se uskuteční v Praze před sídlem vlády příští středu 29. března.

Na základě jednání mezi KSČM a Odborovým svazem KOVO naše strana toto protestní mítink podporuje a aktivně se jej zúčastní. Na demonstraci promluví také předsedkyně Ústředního výboru KSČM Kateřina Konečná.

Ačkoliv se jedná o akci konanou ve všední den, je důležité, abychom se jí v co největším počtu zúčastnili. Sejdeme se tedy ve středu 29. března v 10 hodin v průjezdu budovy KSČM, Politických vězňů 9. Zde budou připraveny naše vlajky, transparenty atd. Poté se společně MHD přesuneme na Letenskou pláň, odkud bude následovat protestní krátký pochod před sídlo vlády a demonstrace. Počítáme s tím, že na místě protestu bude také náš petiční stánek s peticí proti vládním útokům na důchodový systém a dalšími materiály strany. Věříme, že se nám podaří sejít se v hojném počtu a společně s odbory demonstrovat náš odpor proti současné vládě a její protilidové politice.

Vedle demonstrací v Praze se chystají protesty i na dalších místech. KSČM organizuje či spoluorganizuje kupříkladu protestní shromáždění 1. dubna v Táboře (od 14 hodin na náměstí T. G. Masaryka), 25. dubna v Plzni (od 16 hodin na náměstí Republiky) a 17. května v Klatovech (od 14 hodin na náměstí Míru).

Milan Krajča, místopředseda ÚV KSČM
e-mail, pozvánka OS KOVO