Prohlášení k Mezinárodnímu dni památky obětí holocaustu

28. 1. 2024
Klub českého pohraničí, z. s.
Okresní rada KČP Táborsko,
Dr. Edvarda Beneše
27. ledna 2024

PROHLÁŠENÍ

zástupců vlasteneckých subjektů a občanů  účastnících se veřejného shromáždění v Táboře 27.1. 2024 k připomenutí Mezinárodního dne památky obětí holocaustu

My, účastníci připomenutí Mezinárodního dne památky obětí holocaustu vyslovujeme podporu Společnému stanovisku zástupců vlasteneckých stran a organizací  Plzeňského kraje ve znění, citujeme:

"Dne 23.1.2024 se v Plzni sešli na svém 3. jednání zástupci vlasteneckých stran  a organizací Plzeňského  raje – Komunistické strany Čech a Moravy, Odborového  sdružení Čech, Moravy a Slezska, Českého svazu bojovníků za svobodu a Svazu protifašistických bojovníků.

Společně posoudili současnou vnitrostátní i mezinárodní situaci a přijali následující stanovisko:

„Se vší rozhodností odsuzujeme konání české vlády v čele s premiérem Fialou, ministryní obrany Černochovou, ale i prezidenta Petra Pavla k další eskalaci válečného konfliktu na Ukrajině, ke kterému dali svůj souhlas na jednání vrcholných představitelů NATO v Bruselu ve dnech 17. – 18.1.2024.

Českou republiku na tomto zasedání zastupoval náčelník generálního štábu Armády České republiky generálplukovník Karel Řehka, který tam tlumočil  stanovisko nejvyšší politické české reprezentace, která dává souhlas k dalším provokacím  armád NATO na hranicích Ruské federace a k další eskalaci a prodlužování válečného konfliktu na Ukrajině.

Důrazně upozorňujeme na to, že generál Řehka svým jednáním i svými různými mediálními výstupy žene Českou republiku do války! Jeho militantní fanatismus v nejvyšší armádní funkci neodpovídá zájmům široké české veřejnosti ani naší země. Je zvláštní, že zástupce  AČR dostává tak výrazný prostor v mediích  a svými výstupy porušuje apolitičnost naší armády. Měl by být proto nahrazen v této funkci nejen někým uvážlivějším, ale především někým, kdo ctí tradice české armády při obraně vlasti a vůli českého lidu. Dokud je čas!“ Konec citace.

Co chceme zdůraznit my z Tábora je to, pokud v tom budeme takto pokračovat, tak směřujeme do jisté národní katastrofy, k zničení českého národa a české domoviny v termojaderné katastrofě. Voláme z náměstí TGM v Táboře, Češi vzpamatujte se! Změňte zahraniční politiku na politiku rovnoprávné a mírové spolupráce se všemi státy a národy, také s Ruskem a ruským lidem. Pokud eskalaci konfliktu nezastavíme, shoříme všichni v termonukleárním holokaustu!

Za světový mír!

Okresní rada KČP Táborsko, Dr. Edvarda Beneše
společně se všemi účastníky veřejného shromáždění
Video:

Marek ADAM, Zdeněk TRIPPÉ (původní prohlášení KV KSČM Plzeň - Miroslav KAVIJ) VIDEO: Světlana ŠATNÁ
My, lidé